HNK u Zagrebu s 24 sata dovodi kazalište u vaš dom

HNK u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je jedinstven projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a nakon toga bit će dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s koronavirusom. Time se pridužuju mnogobrojnim domaćim (primjerice, Mala scena, Restartovi dokumentarcimotovunski te pulski festival i dr.) i međunarodnim ustanovama u kulturi (primjerice, MET Opera, Ermitaž, Teatro La Fenice i dr.) koje su zatvorile svoja vrata, ali ne žele izgubiti vezu sa svojim gledateljima. Najširoj javnosti žele pokazati vrhunske predstave i tako u razdoblju izolacije ponuditi mogućnost uživanja u kvalitetnim umjetničkim djelima.

Od sutra na YouTube kanalu 24 sata od 20 sati možete pogledati prvu predstavu, i to hit “Tko pjeva zlo ne misli”. Time će se otvoriti serijal predstava dostupnih svim gledateljima 24sata.hr i YouTube kanal 24sata kao i obožavateljima zagrebačkog HNK.
U “Tko pjeva zlo ne misli”, koju je postavio redatelj Rene Medvešek, Anu Šafranek glumi Zrinka Cvitešić, u ulozi supruga joj Franje je Dušan Bućan. Tetu Minu glumi Ivana Boban, a u ulozi Gospona Fulira je Krešimir Mikić.

Tako kazališna verzija ”Tko pjeva zlo ne misli”, uz prozračnu scenografiju Tanje Lacko i rafinirano odabrane kostime Doris Kristić, i dalje slijedi vedru misao filma o dobrom životu, ali je današnja priča – obilnom zaslugom redatelja Medvešeka – duhovita na delikatan način i prožeta finom dozom društvene kritičnosti

Bojan Munjin, Novosti

Iako je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zatvoreno za gledatelje od 12. ožujka ovim projektima žele gledateljima i u njihovim domovima, te u ovim specifičnim vremenima, omogućiti da ne izgube vezu s kazalištem.  Rekao bi ukrajinski redatelj Andrej Žoldak: “Kazalište je čarolija. Kao hipnoza, kazalište je trenutak kad ljudsko biće biva katapultirano u drugo vrijeme i prostor, neku sasvim novu dimenziju postojanja.”

MR/Promo

Foto: HNK

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More