[VIDEO] “History of Swear Words” s Nicolasom Cageom istražuje genezu najsočnijih psovki

...dobro, ne baš "najsočnijih" po balkanskim standardima - za to bi Netflixu trebalo puno više minuta i (medicinskih) stručnjaka.

Ljubav streaming servisa Netflix i glumca Nicolasa Cagea se nastavlja – nakon što je objavljeno da će u igranoj seriji o popularnom Tiger Kingu utjeloviti osebujnog kriminalca i “ljubitelja divljih mačaka” Joea Exotica, svijet je upravo obišla vijest o još jednoj u najmanju ruku zanimljivoj suradnji. Cage će, naime, biti domaćin nove serije “History of Swear Words” (“Povijest psovki”) koja se emitiranjem počinje 5. siječnja na Netflixu.

Šest dvadesetominutnih epizoda istraživat će genezu najpoznatijih psovki karakterističnih za američko englesko govorno područje, ali mnoge od njih u različitim se varijantama izgovaraju diljem svijeta, pa će ovaj format, nadaju se producenti iz Funny or Die i B17 Entertainmenta, poslužiti kao zgodna i poučna lekcija za svih 200 milijuna psovača-gledatelja koliko ih po zadnjim podacima broji trenutno najjači streaming servis na svijetu.

Povjesničari, zabavljači, etimolozi i stručnjaci za pop-kulturu objasnit će Cageu i gledateljima nastanak riječi poput jebi se, sranje, kuja, kurac i pička, a na bogatom popisu gostiju nalaze se komičarke Nikki Glaser, Patti Harrison i Sarah Silverman te Nick Offerman, zvijezda kultne serije “Parks and Recreation”.

Pandemiji unatoč, 2020. godina za Nicolasa Cagea bila je itekako radna – osim dokumentarca o psovkama, pojavio se i u znanstveno-fantastičnom filmu “Jiu Jiutsu” te posudio glas za animirani film “The Croods: A New Age”. Tu je i akcijska komedija “The Unbearable Weight of Massive Talent” u kojoj tumači samoga sebe, u zapletu koji uključuje spašavanje vlastite obitelji od poludjelog obožavatelja. Kad tome dodamo silne memeove s njegovim likom te paparazze koji ga vjerno prate i objavljuju zbog osebujnog modnog stila, jasno je da je donedavno zaboravljeni Cage u pravoj poslovnoj renesansi.

“Svi zaborave da si prava osoba”: Donosimo priče ljudi koji su nenadano postali ‘meme’

Njegov se povratak u A ligu pop-kulturnjaka događa u itekako uzbudljivo vrijeme – pandemija je ubrzala ionako sjajne rezultate streaming servisa koji su u 2021. godini odlučili potegnuti u petu brzinu. Disney je tako ovih dana najavio da će na platformama Disney+, ESPN+ i Hulu dogodine emitirati čak stotinu novih visokobudžetnih projekata, dok je HBO Max “omastio brk” zahvaljujući holivudskim blockbusterima koji u lockdownu ne mogu do svojih gledatelja. “Wonder Woman 1984” s Gal Gadot u naslovnoj ulozi prvi je u nizu “megafilmova” koji će se, usporedo s kinima, emitirati i na toj streaming platformi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More