Gričevanje sigurnosna prijetnja Picassu pa festival protjerali s Griča

Ovogodišnje izdanje potpuno besplatnog open air festivala Gričevanje otvara splitski bend Dječaci, nakon čijeg se nastupa cijela produkcija seli na novu lokaciju, plato Tuškanac.

Naime, samo nekoliko sati prije početka festivala organizatori festivala primili su naputak koji im ipak ukida dozvolu organiziranja događaja zbog ocjene odgovornih struktura kako Gričevanje predstavlja sigurnosni rizik za izložbu Picasso koja se smjestila u obližnjim Klovićevim dvorima.

Postavlja se pitanje kako je uopće moglo doći do ove neugodnosti na sam dan otvaranja festivala kada se već tjednima zna da se festival održava za vrijeme gostovanja izložbe Picasso u Klovićevim dvorima.

‘Dječaci će otvoriti Gričevanje na platou Gradec, a onda ostatak programa selimo na krov garaže Tuškanac. Kako mi Gričevanjem želimo protjerati zimu s platoa Gradec, tako je sad nas protjerao Picasso. Zbog novonastale situacije Gričevanje bi moglo postati Tuškevanje’, kroz smijeh je objasnio organizator festivala Emil Matešić te nadodao kako je krov garaže Tuškanac već provjerena lokacija za koncertna događanja.

‘Ostajemo u samom centru grada i na otvorenom prostoru s parkirnim mjestima, a jedino će patiti vaša guza jer nećete vježbati penjajući se stotinama stepenica. Program ostaje isti, a time i dobra zabava koju garantiramo. I dalje smo gore, a gore je bolje! Zahvaljujemo se sponzorima što su ostali uz nas u ovoj izvanrednoj situaciji’, poručio je Matešić.

MR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More