Glazbeno-blagdanski kviz: Znaš li dovršiti stihove najpoznatijih hrvatskih božićnih pjesama?

Oliver, Dino, Vanna, Doris i drugi glazbeni velikani imaju domaće božićne klasike, a kad im dodamo pokoju tradicionalnu hrvatsku pjesmu, imamo pravi blagdanski test za sve ljubitelje blagdanske muzike i one koji će to tek postati!

Ako ste slučajno alergični na božićne pjesme, pred vama je težak mjesec. Ove ih godine nećete čuti s trgova na nekom od koncerata, ali radijski eter već je “pao” i od 1. prosinca službeno vrvi pjesmama o cimetu, čaju, Djedu Mrazu… A nakon što su inozemne zvijezde pokazale da se od blagdanskih tantijema može dobro živjeti, i hrvatska je glazbena scena preplavljena božićnim pjesmama svih žanrova i literarnih žudnji.

Po-ho-ho-čelo je: Poslušajte šest potpuno novih hrvatskih božićnih pjesama

Iako se na domaćoj estradi svake godine pojavi desetak novih pjesama, hrvatski slušatelj zapravo uvijek dere po istome – “Božić dolazi”, davni band aid Srebrnih krila te “Sretan Božić svakome”, stari prepjev Fantoma, i dalje su najradije slušane božićne pjesme, a s godinama se na tu elitnu listu probila i Grašina “Fritula”, suradnja Dine Dvornika i Davora Gopca te još poneka dobra božićna dosjetka.

Kad novim blagdanskim pokušajima dodamo tradicionalne hrvatske božićne pjesme, imamo sasvim dovoljno materijala za novi glazbeni kviz, u kojem od vas tražimo da dovršite stihove božićnih klasika i pritom se, naravno, ne date zbuniti!

 

Ovdje potraži ostale Arteistove kvizove!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More