Ljeto 2021. izgleda sve bolje: Glazbena atrakcija Black Pumas stiže u Šibenik

Grupa iz Austina nova je globalna glazbena senzacija, a njihov prvi posjet Hrvatskoj trebao bi se dogoditi krajem srpnja iduće godine.

Organizatori glazbenih i inih događanja nadaju se da će krnjava pandemijska sezona dogodine biti tek dramatična pričica iz prošlosti, pa za iduće ljeto već najavljuju atraktivne koncerte. Jedan od njih svakako je nastup grupe Black Pumas, koji će se na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila održati 27. srpnja 2021. Društvene mreže gore od oduševljenja, a ulaznice su već u prodaji.

Bend iz Austina, za kojeg kritika predviđa veliku budućnost, osnovan je 2018. godine, kada je već na prvom susretu zaiskrilo između Erica Burtona i Adriana Quesade. Kako sami kažu, za strelovit uspjeh Black Pumas zaslužna je njihova gotovo mistična glazbena povezanost.

Sve je počelo kad je Adrian Quesada, iskusni gitarist, producent i dobitnik Grammyja krenuo u potragu za pjevačem koji se trebao uklopiti u novo glazbeno poglavlje, na čijim je instumentalima Quesada samostalno radio. Nakon bezuspješnog traganja za glasom posebne emocije, Quesada je preko zajedničkog prijatelja došao do Erica Burtona, pjevača koji je glazbeno iskustvo stekao u gospel i kazališnim nastupima u Santa Monici te kao ulični glazbenik.

Adrian i Eric su već tijekom svog prvog susreta u studiju, u samo jednom danu, snimili prve singlove – “Black Moon Rising” i “Fire”, a nedugo zatim formirali su Black Pumas koji su u Austinu stekli ogromnu popularnost, dokazanu i nagradom za najbolji bend na prestižnom Austin Music Awardsu 2019. godine. Burton je ubrzo predstavio nekoliko vlastitih pjesama koje su dodatno obogatile bend različitim glazbenim utjecajima, a jedna od njih je i “Colors”, koju je Eric napisao jednog sunčanog popodneva na krovu ujčeve kuće. Pjesma je postala viralni hit s preko 34 milijuna pregleda s kojim su se Black Pumas početkom ove godine, kao nominirani za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača, predstavili u popularnim televizijskim emisijama, od Ellen pa do Jimmyja Fallona.

“Wu Tang Clan je susreo Jamesa Browna”, slikovit je opis zanimljivog spoja glazbenih utjecaja u bendu za kojeg se, nakon izlaska debi albuma koji nosi ime benda pod ATO Labelom (inače matičnom kućom Alabama Shakesa, Lee Ann Womack ili King Gizzard & The Lizard Wizard), počela otimati glazbena scena.

Organizator koncerta, Tvrđava kulture Šibenik, nastup američke soul senzacije imala je u pripremi za ovogodišnju ljetnu sezonu, no epidemiološka situacija uzrokovala je odgodu na sljedeću godinu. Tako se Black Pumas pridružuju već najavljenim koncertima Marca Almonda, Asafa Avidana i Jacka Savorettija.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More