A gdje je revolucija, stoko?

montažstroj, revolucijaPetodnevni program obilježavanja 25 godina djelovanja MONTAŽSTROJ-a kulminirat će na sam rođendan ovog umjetničkog kolektiva.

22. prosinca 2014. godine s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Kulturno informativnog centra KIC (Preradovićeva 5) bit će održan skup A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? Na toj će nekonvencionalnoj i za dijalog otvorenoj tribini skupina istaknutih intelektualaca i aktivista govoriti o potencijalima revolucionarne promjene društva u kojem živimo.

Netko je jedne noći 1995. godine na zagrebačkom zidu ispisao grafit A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? Autor je anoniman. Ne znamo zašto je to napisao. Ne znamo gdje je revolucija. Ne znamo može li se ona desiti. Ne znamo jesmo li na nju spremni. – Ali razumijemo pitanje.

Govornici skupa A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? bit će Dean Duda – profesor književnosti, Ivan Ergić – bivši nogometaš i društveni komentator, Marina Ivandić – aktivistica i članica BRID-a i Tomislav Klauški – novinar. Moderator će biti Boris Postnikov – publicist a domaćin Borut Šeparović – utemeljitelj MONTAŽSTROJ-a.

MONTAŽSTROJ poziva građanstvo da dođe, sasluša i uključi se u raspravu!

Govorit će se o revoluciji. Ili barem o društvu u kojem se pitanje revolucije ponovno otvara – makar, još uvijek, samo na gradskim zidovima. Čija revolucija, zanima nas. Tko bi je trebao voditi? I kamo? Protiv koga – ili čega – revolucija? Gdje je tražimo, gdje je nikada nećemo naći? Tko je ismijava, tko je inspirira? Tko je se boji, tko joj se ruga? Tko je stoka, tko misli da nije?

MR/Montažstroj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More