Fuck Buttons – Otvorili Olimpijske igre, zatvaraju SuperUho!

Fuck Buttons
Organizatori festivala SuperUho, koji će se održati u Šibeniku od 3. do 5. kolovoza (pristanište TEF/plaža Banj), na današnjoj press-konferenciji predstavili su nova imena, Fuck Buttons i Earth te sponzorsko partnerstvo s Iskonom.

Iako ni Fuck Buttons ni Earth ne djeluju kao magnet zbog kojeg bi fanovi pohrlili do Šibenika, i jedni i drugi zaslužuju respekt i mjesto pored glavnog headlinera festivala, The Nationala.

“Izbjegavali smo elektroniku s obzirom da je ponuda na obali prezasićena izborom svih žanrova, a tu nam je izbor pao na Fuck Buttons. Nastupili su na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu, to dovoljno govori o njima, a iako izbjegavamo velike, mi smo im to “oprostili” i oni će biti bend koji će zatvoriti SuperUho. Što se tiče skupine Earth, od njih je zapravo i krenula priča oko post-metala i mislim da će biti zanimljivo slušati jedan takav bend u njima neobičnom okruženju uz more”, kaže umjetnički direktor festivala Mate Škugor o novim imenima.

Osim spomenutih, od prije su potvrđeni Black Lips, Chelsea Wolfe te Rose Windows.

“Odlučili smo se za bendove koji su u kreativnom i komercijalnom usponu, zapravo želimo da publika doživi nešto kao s našim prvim headlinerom, The Nationalom – da pogleda bendove koji će jednog dana biti veliki sada dok su u kreativnom usponu”, pojasnio je Škugor.

Kad je riječ o domaćim i regionalnim imenima, popisu koji su činili ABOP, Seven That Spells, Bernays Propaganda i Diskodelija priključeni su Repetitor, Punčke i ESC Life. Unatoč odličnoj glazbenoj ponudi, glavni adut festivala ipak je jedinstvena lokacija uz more i ograničeni kapacitet.

“S jedne strane publika će moći osjetiti atmosferu festivala, a s druge intimni ambijent kluba. Kamp će biti na samom ulazu na festival, odmah pored plaže, 150 metara od bine… Kapacitet kampa je 500 mjesta, od kojih je trećina pod sjenom, a komfor na preostalim mjestima – tamo gdje sunce direktno tuče od jutra – poboljšat ćemo zasjenjivanjem prostora”, najavio je Škugor.

Ulaznice za kamp biti će u prodaji od idućeg tjedna, a one festivalske po cijeni od 290 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku (Zagreb), Dallas shopu i klubu Azimut (Šibenik) kao i putem online servisa Dirty Old Shopa. S obzirom na ograničen prostor i dobru pretprodaju organizatori preporučuju zainteresiranima da požure po svoju ulaznicu. Dnevnih ulaznica za sada nema.

DR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...