Fuck Buttons – Otvorili Olimpijske igre, zatvaraju SuperUho!

Fuck Buttons
Organizatori festivala SuperUho, koji će se održati u Šibeniku od 3. do 5. kolovoza (pristanište TEF/plaža Banj), na današnjoj press-konferenciji predstavili su nova imena, Fuck Buttons i Earth te sponzorsko partnerstvo s Iskonom.

Iako ni Fuck Buttons ni Earth ne djeluju kao magnet zbog kojeg bi fanovi pohrlili do Šibenika, i jedni i drugi zaslužuju respekt i mjesto pored glavnog headlinera festivala, The Nationala.

“Izbjegavali smo elektroniku s obzirom da je ponuda na obali prezasićena izborom svih žanrova, a tu nam je izbor pao na Fuck Buttons. Nastupili su na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu, to dovoljno govori o njima, a iako izbjegavamo velike, mi smo im to “oprostili” i oni će biti bend koji će zatvoriti SuperUho. Što se tiče skupine Earth, od njih je zapravo i krenula priča oko post-metala i mislim da će biti zanimljivo slušati jedan takav bend u njima neobičnom okruženju uz more”, kaže umjetnički direktor festivala Mate Škugor o novim imenima.

Osim spomenutih, od prije su potvrđeni Black Lips, Chelsea Wolfe te Rose Windows.

“Odlučili smo se za bendove koji su u kreativnom i komercijalnom usponu, zapravo želimo da publika doživi nešto kao s našim prvim headlinerom, The Nationalom – da pogleda bendove koji će jednog dana biti veliki sada dok su u kreativnom usponu”, pojasnio je Škugor.

Kad je riječ o domaćim i regionalnim imenima, popisu koji su činili ABOP, Seven That Spells, Bernays Propaganda i Diskodelija priključeni su Repetitor, Punčke i ESC Life. Unatoč odličnoj glazbenoj ponudi, glavni adut festivala ipak je jedinstvena lokacija uz more i ograničeni kapacitet.

“S jedne strane publika će moći osjetiti atmosferu festivala, a s druge intimni ambijent kluba. Kamp će biti na samom ulazu na festival, odmah pored plaže, 150 metara od bine… Kapacitet kampa je 500 mjesta, od kojih je trećina pod sjenom, a komfor na preostalim mjestima – tamo gdje sunce direktno tuče od jutra – poboljšat ćemo zasjenjivanjem prostora”, najavio je Škugor.

Ulaznice za kamp biti će u prodaji od idućeg tjedna, a one festivalske po cijeni od 290 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku (Zagreb), Dallas shopu i klubu Azimut (Šibenik) kao i putem online servisa Dirty Old Shopa. S obzirom na ograničen prostor i dobru pretprodaju organizatori preporučuju zainteresiranima da požure po svoju ulaznicu. Dnevnih ulaznica za sada nema.

DR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More