Freaky petak trinaesti: umjetnički cirkus s dozom jeze

gutacica bodezaSredišnja hrvatska proslava petka trinaestog sad se već tradicionalno organizira pod nazivom Freaky Friday u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo.

Sutra će se opet poklopiti nesretna trinaestica i nesretni petak, a iz Male performerske scene, koja uspješno organizira cikluse ovih malih, žestokih večeri (bit će ovo sedmo izdanje) radosno javljaju da će se ovaj put u priču uključiti i noć punog mjeseca.

Sutra navečer, Freaky Friday predstavlja dvije istinske zvijezde ekstremnih tjelesnih praksi. Zamora The Torture King, pravim imenom Tim Cridland, američki je performer koji već dva desetljeća izbezumljuje svjetsku publiku svojim nastupima, ali i zapanjuje znanstvenike svojim radikalno visokim pragom boli – bez kapi krvi, ovaj čovjek ražnjićima probija vlastite bicepse ili glavu.

– Njegovi nevjerojatni talenti osigurali su mu mjesto i u Guinnessovoj knjizi rekorda, a zahvaljujući svojim sposobnostima pojavio se i u epizodi popularne serije Stan Lee’s Superhumans. Zamora je ovladao tajnama brojnih istočnjačkih praksi, kako borilačkih tako i duhovnih, poznavatelj je raznih tehnika hipnoze, a zbog svega toga iz gotovo svake situacije koja bi za običnog čovjeka bila smrtonosna ovaj kralj torture izlazi – neokrznuto, javljaju iz Male performerske scene.

Zamori će kontrapunktirati Maryanne Magdalen, u najavi bombastično opisana kao “sjevernjakinja uzavrele krvi; nije stereotipna Šveđanka, već gospodarica dugih čeličnih oštrica i vrhunska poznavateljica svoje nutrine, što zaista i mora biti s obzirom da joj je specijalnost gutanje mačeva!”

Ima još. Nakon što je krajem svibnja na Kultur Šoku u Lovranu Ana Laco, pionirka suspenzija na našim prostorima, visjela nad morem, dolazi napokon i na Freaky Friday. Održat će performativno predavanje iz viseće poze, a sve će kompletirati izložba bizarnih slika Nele Dunato. Glazbenu pratnju osigurava kućni DJ Ivan Krželj, a videozid radi Twisted Constrictor.

– Za razliku od prošle godine kada ste zbog petka trinaestog strepili čak tri puta, ove godine crno vam se piše samo jednom. Priliku da svoju sreću stavite na kocku i provjerite koliko je zaista jak vaš želudac, i to u jedinstvenoj noći punog mjeseca, imate u Pogonu Jedinstvo 13. lipnja na jedinom ovogodišnjem izdanju Freaky Friday programa. Ulaznice su u pretprodaji u Octopus piercing studiju u Zagrebu (Gundulićeva 37) po cijeni od 50 kuna do 6. lipnja. Nakon završetka pretprodaje ulaznice će stajati 70 kuna. S obzirom na noć punog mjeseca, vukodlacima ulaz besplatan, poručuju organizatori.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More