[VIDEO] Nagrađivani film “Lijepo mi je s tobom, znaš” možete pogledati online (i besplatno)

...a možete se i virtualno podružiti s Evom Kraljević, autoricom filma koji je prije šest godina osvojio publiku i kritiku.

Povodom Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, koji se simbolično obilježava 21. ožujka svake godine, Svjetski savez mladih Hrvatska organizira online projekciju filma “Lijepo mi je s tobom, znaš” autorice Eve Kraljević. Održat će se 21. ožujka, a cilj joj je, kažu organizatori, podizanje svijesti o osobama s Downovim sindromom i njihovoj ulozi u društvu.

Film “Lijepo mi je s tobom, znaš” je portret dviju sestara, Mije i Eve, koji je nastajao kroz deset godina. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva je kamerom bilježila druženja s Mijom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos, nadići međusobne razlike i zbližiti se sa sestrom. Film je nagrađen na ZagrebDox 2015. godine HT nagradom publike, na Sarajevo Film Festivalu 2015. godine nagradom EDN Talent Grant te na Liburnia Film Festivalu 2015. godine nagradom publike.

“Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom potičemo sve da iskustvo ljudskog dostojanstva žive u svakodnevnom životu, potiču solidarnost i jednake prilike za sve ljude bez obzira na njihove moguće fizičke i psihičke različitosti. Film će biti dostupan za besplatno gledanje putem Vimeo platforme tijekom nedjelje 21. ožujka 2021. godine, no predlažemo gledanje filma s početkom u 20 sati. Razgovor s autoricom filma, Evom Kraljević, održat će se nakon projekcija filma, odnosno u 21 sat putem aplikacije Zoom. Odgovarajući na različita pitanja Eva Kraljević će otkriti detalje u vezi s idejom filma kao i njegovim nastankom”, poručuju iz Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Ovdje možete pronaći obrazac za razgovor s autoricom filma!

Inače, Eva Kraljević je diplomirala filmsko snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a kao snimateljica je radila na desetak kratkih, deset srednjometražnih i dugometražnih dokumentaraca, TV drama i reportaža, namjenskih filmova i glazbenih spotova. Godine 2009. osvojila je nagradu za kameru na bijenalnom filmskom festivalu FRKA (ADU) s filmom “Danijel”.

PROČITAJ I OVO! [VIDEO] “Usidjelice”: Potresna priča o naslijeđenom seksizmu i neudanim ženama

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More