[VIDEO] Čudna isprika Ellen DeGeneres: “Nije lako biti poznat kao budite-ljubazni-gospođa”

Sve je komunikološki ispoštovano - bijela oprava, minimalni make-up, spuštene obrve. Ipak, nešto u njezinu prvom obraćanju nakon brojnih optužbi nije štimalo.

Čudan je taj Hollywood – zbog svog tog blještavila, neprirodno oduševljene publike i silnog novca koji se vrti iza svake rečenice, čak i one najiskrenije tvrdnje i(li) isprike zvuče neiskreno, nafrizirano i suviše promišljeno. To se dogodilo i Ellen DeGeneres, slavnoj i megabogatoj komičarki koja, sad već i ptice na granama pjevaju, po trenutno najglasnijem holivudskom traču nije ljubazna filantropkinja već živčana i bahata zvijezda koja se iživljava na svojim suradnicima i drugim ljudima koji je poslužuju.

Medijski pad Ellen DeGeneres: Kako jedan trač može pokrenuti lavinu i ugroziti karijeru

Iako opasan za njezinu karijeru, trač o neljubaznosti nije jedino što je u pandemiji iz njezina tabora isplivalo na površinu – nekoliko zaposlenika prijavilo je maltretiranje na radnom mjestu, a čak je i studio Warner Bros proveo internu istragu, nakon čega su iz velike Ellenine produkcije izletjela čak tri izvršna producenta.

Zato je Ellen DeGeneres u svom prvom javnom obraćanju nakon čitave sapunice imala veliki zadatak – osvjetlati obraz sebi, ali i čitavoj produkciji koja već 17 godina stvara jednu od najgledanijih američkih emisija, The Ellen DeGeneres Show. U sedmominutnom monologu, očito unaprijed napisanom i uvježbanom (ali ne toliko dobro da joj se oči koje prate blesimetar ne bi vidjele) spomenula je dobar dio optužbi – ali ne baš sve.

“Možda ste čuli ovog ljeta, pojavile su se tvrdnje o toksičnom poslovnom okruženju i došlo je do istrage. Doznala sam da su se ovdje događale stvari koje se nisu smjele dogoditi. Uzimam to vrlo ozbiljno i ovim se putem želim ispričati ljudima na koje je to utjecalo. Jasno mi je da sam privilegirana i na poziciji moći te shvaćam da uz to dolazi i odgovornost koju prihvaćam”, započela je svoje izlaganje i dodala da je produkcija “učinila potrebne promjene” te da započinju novo poglavlje.

Teško breme “budite-ljubazni-gospođe”

“Osim toga, na društvenim mrežama i u medijima počele su se pojavljivati tvrdnje da nisam onakva kakvom se doimam na televiziji. Postala sam poznata kao “budite-ljubazni-gospođa”, evo kako se to zapravo dogodilo. Počela sam govoriti ‘budite ljubazni jedni prema drugima’ nakon što je mladić Tyler Clementi izvršio samoubojstvo jer su ga zlostavljali zbog toga što je homoseksualac. Smatrala sam da je svijetu potrebno više ljubaznosti”, objasnila je genezu svoje najpoznatije “poštapalice” i dodala da ju je upravo ta rečenica, na neki način, uvalila u probleme.

“Biti poznat kako ‘budite-ljubazni-gospođa’ je varljiva pozicija. Istina je da ja zapravo jesam ona osoba koju viđate na televiziji. Ja sam, također, i puno drugih stvari. Ponekad sam tužna. Ljuta. Tjeskobna. Frustrirana. Ponekad sam nestrpljiva i radim na svemu tome. Ja sam osoba u nastajanju i posebno radim na svojoj nestrpljivosti. Trenutno sam voditeljica talk-showa, ali mnogi od vas znaju da sam bila i glumica. Glumila sam straight ženu u filmovima, pa mislim da sam prilično dobra glumica – ali ne toliko dobra da bih mogla izlaziti ovdje svaki dan 17 godina i zavaravati vas. Ovo sam ja i namjera mi je uvijek biti najbolja verzija same sebe. Ako sam ikad ikoga razočarala ili povrijedila osjećaje, žao mi je”, pročitala je Ellen s blesimetra, nekad čak i sama pozivajući publiku na pljesak.

Zbog pandemije koronavirusa, njezina publika je virtualna – pred Ellen su postavljeni deseci ekrana s fanovima koji su je pratili putem interneta, nešto poput srpskog predsjednika Vučića koji je držao govor pred ogromnim brojem Zoom-fanova.

Prava isprika je ipak izostala

Mnogi danas spominju intervju u kojem je Mariah Carey morala popiti šampanjac kako bi dokazala da nije trudna (Foto: YouTube)

U obraćanju koje kao da je išlo po principu “evo nešto ću kratko reći i sad vas molim da to zaboravimo” Ellen DeGeneres nije spomenula neke stvari puno važnije od trača da je zločesta – ozbiljne optužbe za seksualno i rasno uznemiravanje u njezinu produkcijskom taboru koje su se ovog ljeta pojavile u medijima. Preskočila je i cijelu priču o vlastitom voditeljskom neukusu, koji se manifestirao u brojnim situacijama (one s Mariah Carey i Dakotom Johnson trenutno su najpopularnije na YouTubeu).

Sve je odrađeno brzo, uz vidnu nelagodu na samom početku i jasnu namjeru – show must go on. Ellen je, naime, prevelika tvornica novca da bi se zaustavila zbog podivljalih tabloida, a šira publika, dokazano je na brojnim primjerima, ionako obožava – pokajnike i povratnike.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More