“EKV: Kao da je bilo nekad” besplatno u Europi

Ekatarina VelikaMilan Mladenović, legendarni frontmen rock grupe Ekatarina Velika (EKV) i Šarlo Akrobata, uskoro će dobiti svoju ulicu u Zagrebu. Tako je nedavno odlučila Gradska skupština grada Zagreba, a tim povodom kino Europa svim obožavateljima EKV-a poklanja besplatnu projekciju dokumentarnog filma ‘EKV – Kao da je bilo nekad’ redatelja Dušana Vesića u petak, 9. studenog, u 22 sata.

Svjetska premijera filma EKV – Kao da je bilo nekad upriličena je 2008. godine u prepunom kinu SC-a na Zagreb Film Festivalu. Prikazan je u okviru natjecateljskog dokumentarnog programa nakon čega je prikazan i u redovnoj distribuciji kina Europa. Također, film je obišao važnije filmske festivale u regiji i šire.

Uzbudljivu i potresnu priču o usponu i padu jedne od najvećih i svakako najkarizmatičnijih grupa bivše države prepričat će nam mnoštvo sugovornika među kojima su i Dušan Kojić Koja, Zoran Kostić Cane, Srđan Gojković Gile, Zoran Predin te ostali protagonisti novovalne scene.

Iako EKV ne postoji već gotovo dva desetljeća, a svi članovi benda su preminuli u periodu od 1992. do 2002. godine, čini se kako snažni stihovi Milana Mladenovića ne prestaju fascinirati i generacije rođene i nakon njegovog kratkog života.

Po Milanu Mladenoviću ime nose ulice u Podgorici i Beogradu, a uskoro će se i u gradu gdje je rođen i gdje je proveo prvih šest godina života odati ista počast ovom simbolu urbane kulture 80-ih.

Nakon projekcije, druženje se nastavlja u predvorju kina uz Plesnjak do 4! Ovim događanjem započinje i nova sezona tuluma u kinu Europa koji će slijediti nakon filmskih projekcija svaki petak i subotu.

M.R.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More