Drugi susret mladih dramskih umjetnika u Gavelli

Jedan od najmlađih ogranaka Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, Ogranka mladih, drugu godinu zaredom, u suradnji s Gradskim dramskih kazalištem Gavella organizira javnu manifestaciju – Dane Ogranka mladih. Oni će se ove godine održati u atriju kazališta Gavella od četvrtka 31. ožujka do subote 2. travnja.

 

Program donosi pet novih sadržaja, a Dane, 31. ožujka u 17 sati otvara izložba “Od skice do kostima“ kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj. Izložba će biti www.Zaxbysvisit.com otvorena za vrijeme trajanja Dana Ogranka mladih, a na njoj će biti prikazan nastanak kostima od prve skice do njegove realizacije. Istoga dana profesor Ivica Kunčević održat će predavanje “O ambijentalnosti“ te predstaviti knjigu “Ambijentalnost na dubrovačku“. Prvi dan završit će s večeri poezije posvećenom 400. godišnjici smrti velikana svjetske dramske književnosti, Williama Shakespearea. U sklopu večeri poezije mladi glumci iz Ogranka govorit će Shakespeareove stihove, kao i stihove pjesnika po vlastitom izboru.

Centralno događanje “Tespijada“,  održat će se u petak 1. travnja s početkom u 17 sati. Riječ je o nizu desetominutnih predstava nastalih na temelju desetominutnih komada, koje će mladi dramski pisci napisati upravo za potrebe Dana, na jednu od četiri teme: identitet, tolerancija, kazališni odnosi i kulturne politike. U realizaciji “Tespijade“, čiji naslov osim na prvoga glumca koji je na sceni zaigrao “kao netko drugi“, asocira i na drevni grčki grad Tespiju, čiji su stanovnici odbili održati Perzijance, sudjeluju dramaturzi, redatelji, glumci, producenti i kostimografi Ogranka.

Zadnji dan, subota, 2. travnja, počet će već u 10 sati programom koji se održavao i na lanjskim Danima, Burzom mladih (Showcase). Sedmominutnim programom (koji uključuje izvođenje ulomka iz neke predstave, video inserte, fotografije itd.) predstavit će se članovi Ogranka.  Preispitat svoje kazališno znanje moći ćete u 17 sati na Kazališnom kvizu u skupinama od četvero natjecatelja. Pobjednička skupina bit će simbolično nagrađena majicama Ogranka mladih. Dane će s početkom u 21 sat i 30 minuta zatvoriti koncert Filipa Šovagovića i njegovih gostiju.

*

Dane Ogranka mladih osmislili su 2014. godine Lovro Krsnik, Elena Orlić, Damjan Simić i Frana Marija Vranković, a u organizaciju i realizaciju uključeni su gotovo svi članovi Ogranka, kojih trenutno ima čak 69.  Više informacija o djelovanju Ogranka mladih u 2015. godini možete pronaći na poveznici.

 

RASPORED DRUGIH DANA OGRANKA MLADIH u ATRIJU GDK “GAVELLA”

 

ČETVRTAK, 31. OŽUJKA

17.00 Otvaranje
Dana i
izložbe Od skice do kostima
kostimografkinja
Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj

17.30 Predavanje
o ambijentalnom kazalištu profesora
Ivice Kunčevića

21.30 Večer poezije
kojom obilježavamo 400. godišnjicu smrti Williama Shakespearea

 

PETAK, 1. TRAVNJA

17.00 Tespijada,
desetominutne predstave

Kristina Gavran: Pijanica, iz drame Gaudeamus igitur

    Režija: Frana Marija Vranković

Igraju: Selma Mehić i Elena Orlić

Espi Tomičić: Prvo pa žensko. Tragikomedija o rodu (o jeziku)

     Režija: Lovro Krsnik

Igraju:  Nina Sabo,  Antonia Šašo i Martina Čvek

Mateja Posedi: Baš ovdje i sada

    Režija: Iva Srnec

Igraju: Petra Vukelić i Marko Jelić

Filip Jurjević: Na dnu cigarete – Epigraf

    Režija: Tena Orečić Tonković

Igraju: Martina Biljan i Damjan Simić

Valentina Galijanović: Vidim da nas čeka zabavna večer

    Režija: Paolo Tišljarić

Kostimi: Tea Bašić

Igraju: Ana Vučak, Goran Gukšić i Matino Antunović

 

SUBOTA, 2. TRAVNJA

10. 00 Burza mladih i okrugli stol Audicije i kastinzi

 

17.00 Kazališni kviz
pod vodstvom Šiška Horvata Majcana

 

21.30 Koncert
Filipa Šovagovića i gostiju

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More