Vlada Divljan će vas u MSU-u učiti o pop kulturi!

Vlada Divljan
Foto: Damir Žižić
Od 27. do 29. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti održava se druga kreativna radionica pop kulture – Art Pop Workshop, na kojoj sudjeluje pjevač gitarist, pjevač, skladatelj i vođa kultnih Idola, pop skupine osamdesetih na Balkanu – Vlada Divljan.

Gitarist, pjevač, skladatelj i vođa kultnih Idola Vlada Divljan jedan je od najplodnijih i najkvalitentijih autora ex-YU novog vala s kraja sedamdesetih i početka osamdestih. U okviru svoje radionice polaznicima će pokušati prenijeti svoje bogato iskustvo skladanja, sviranja i izvedbe pop rock pjesme tijekom svoje 35 godišnje karijere počevši od prvih dana karijere krajem sedamdesetih (Zvuk ulice) preko super popularne grupe Idoli u osamdesetima, pa sve do samostalne karijere u devedesetim i nultim godinama.

Kultni pjevač, koji je i danas aktivan i čest gost zagrebačkih i hrvatskih klubova i pozornica, prikazat će u nizu predavanja i praktičnih akcija na koji se način stvara ideja i tema pop/rock pjesme. U svojoj će radionici polaznicima pokušati pojasniti kreativne postupke u procesima stvaranja i skladanja pop/rock pjesme kao i kontekstualiziranje tema pop/rock pjesama s posebnim naglaskom na melodiji, tekstu, ali i društveni kontekstu, a prezentirat će koliko je važan uvjerljiv način izvedbe pojedine pop/rock pjesme i način kako se dolazi kvalitetnog iskaza, kao i način i proces rada na filmskoj glazbi čiji je također autor.

Divljan će također pokazati vrijedne audio, video i filmske materijele poput , video i audio snimke Idola te njegovih uzora i autora koji su najviše utjecali na njega, one iz njegove samostalne karijere s bendom Nevladina organizacija te ekskluzivno i nove, tek snimljene materijale sa zagrebačkim bendom Ljetno kino i njegovim dugogodišnjim prijateljem i suradnikom Maxom Jurčićem (ex Film, Vještice….). Divljan će također s polaznicima nastojati ostvariti interakciju u okviru osebujnih dijaloga koji predavanjima daju poseban šarm i zanimljivost.

Kreativna radionica pop kulture održava se u dvorani Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti 27. studenog u 20:15 sati te 28. studenog. i 29. studenog u 19:30 sati. Ulaz je besplatan. Sve prijave na adresu: MSU, Avenija Dubrovnik 17 ili na e-mail Branka Kostelnika.

M.R.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More