Djeca azilanata gledat će “Puža”, hit predstavu Male scene

Kazalište Mala scena u subotu (20. siječnja) u 17 sati organizira dobrotvornu izvedbu za djecu azilanata koji se nalaze u Zagrebu. Događaj je organiziran u suradnji s članovima udruge Global Shapers Zagreb, a novac prikupljen od prodanih ulaznica upotrijebit će se za kupnju potrepština koje bi im boravak u Hrvatskoj trebale učiniti malo ljepšim.

Hvaljena predstava autorice Maje Hrgović u režiji poznatog koreografa i redatelja Staše Zurovca, priča je o maštovitom dječaku koji u svemu što ga okružuje prepoznaje čaroliju života. Bajkovita i vizualno atraktivna predstava ispunjena glazbenim brojevima namijenjena je djeci od 3 godine naviše, ali – dokazano je – oduševljava i odrasle.

Začetnik ove humane inicijative je Paško Vukasović, glumac koji u predstavi tumači lik dječaka kojemu se ne žuri odrasti.

– Kroz prijašnje projekte udruge shvatili smo kako je iznimno bitno pomagati onima koji su nevini i nezaštićeni, a upravo su to djeca koja su igrom nesretne sudbine izabrana da djetinjstvo provedu daleko od svoga doma. Izabrali smo siječanj za provedbu ove kulturno-humano-socijalne donacije pokušavajući senzibilizirati društvo kako je humanost potrebno živjeti dvanaest mjeseci u godini, ističe Vukasović, zahvaljujući svima koji će dati poticaj ovom projektu.

U predstavi, niz uloga još utjelovljuju mlade glumice Mateja Majerle i Sanja Milardović. Autorski tim čine još i kostimografkinja Bjanka Adžić Urslov (Ljubljana, Slovenija), skladatelj Marjan Nećak (Skopje, Makedonija), scenograf Žorž Draušnik te fotograf Miro Martinić. Oblikovanje svjetla osmislila je Željka Fabijanić Šaravanja, likovno oblikovanje napravile su Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, predstavu je producirala Vitomira Lončar, dok je pomoćnica kostimografkinje Ani Adulmar.

– S radošću i u nadi da ćemo mnogima priuštiti radostan povratak u klupe kao i početak nove godine, pozivamo malene i velike kazalištarce da nam se pridruže na predstavi o dječaku kojemu se nije žurilo u svijet odraslih. Ispunjena vrijednim porukama, vjerujemo kako će ova izvedba mnogima ispuniti i “obojati” dane koje provode daleko od svojeg doma ili se samo tako osjećaju, poručuju iz Male scene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More