Ratovi zvijezda, Indiana Jones i Kardashianke: Disney najavio veliku TV revoluciju

Ako je suditi po novim naslovima koje je spektakularno najavio Disney, i 2021. godinu ćemo provesti - na kauču!

Utrka za gledatelje u “novom normalnom” iz kina se prebacila na streaming servise, a svoj “pakleni plan” za gaženje konkurencije ovih je dana predstavio medijski gigant Disney te za platformu Disney+ i druge kanale predstavio čak stotinu novih projekata, od kojih veliki dio počiva na novim nastavcima i remakeovima klasika koji su obilježili pop kulturu.

“Ratovi zvijezda” proširit će se tako na čak deset (!) projekata – Disney planira dvije nove serije temeljene na “Mandalorianu” (priči u čijem je središtu Baby Yoda), a vlastitu priču dobit će i Obi-Wan Kenobi kojeg će još jednom odigrati Hayden Christensen. Tu je i “The Acolyte”, triler baziran na popularnoj franšizi, te novi nastavak osnovne ratnozvjezdaške priče – “Rogue Squadron”, najavljen za 2023. godinu. Režirat će ga Patty Jenkins (“Wonder Woman”) i tako postati prva žena na čelu ove obožavane franšize.

I ljubitelje Marvelovih projekata očekuje deset novih priča – Samuel L. Jackson glumi u seriji “Secret Invasion”, a Christian Bale u filmu “Thor: Love and Thunder”. U pripremi je i drugi nastavak blockbustera “Black Panther”, u kojem, ističu u Disneyu, pokojni glumac Chadwick Boseman neće dobiti zamjenu.

Disney i Pixar pripremaju 15 novih serija za djecu i isto toliko filmova, među kojima su “Pinocchio” s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, “Disenchanted” s Amy Adams te “Peter Pan & Wendy” s Judeom Lawom. Najavljen je i novi “Indiana Jones” film u kojem će se opet pojaviti Harrison Ford, a tu je i dugoočekivani drugi nastavak filma “Hocus Pocus” s Bette Middler i Sarom Jessicom Parker. Na svoje dolaze i poklonici priče “Redovnice nastupaju” – Whoopi Goldeberg će glumiti u trećem nastavku, a potpisuje se i kao producentica. Na male ekrane dolazi i novi nastavak animiranog hita “Toy Story”.

Foto: Hulu

Platforma Hulu donosi petu sezonu serije “Handmaid’s Tale” i adaptaciju znanstveno-fantastičnog horora “Alien”. Neočekivani moment ovog “napada na streaming konkurenciju” dolazi u suradnji sa sestrama Kardashian-Jenner – uskoro im ističe ugovor s televizijom E! koja je petnaest godina emitirala njihov reality show “Keeping Up With the Kardashians”. Iako su, dovršavajući tu suradnju, istaknule kako im je dosta reality televizije te kako će se posvetiti drugim projektima, njihova ljubav prema kamerama očito je jača.

Kviz za novu generaciju bingera: Koliko poznaješ Netflix?

Zajedno sa sestrinskim platformama Hulu i EPSN+, Disney trenutno ima oko 137 milijuna pretplatnika, dok se Netflix već opasno približio brojci od 200 milijuna pretplatnika. Direktor Disneya Bob Chapek istaknuo je na virtualnoj konferenciji njihovu veliku ambiciju, odnosno brojku od 260 milijuna pretplatnika do 2024. godine. Zbog nove bogate ponude, u ožujku iduće godine cijena pretplate povećat će se na osam dolara mjesečno.

U prošloj godini, filmovi u produkciji Disneya zaradili su 13 milijardi dolara samo od prodaje ulaznica, a čak sedam filmova prešlo je zaradu od jedne milijarde dolara. “Od stotinu danas najavljenih projekata, 80 posto će se emitirati na platfomri Disney+. Prošlogodišnjih 13 milijardi dolara nije nešto na što olako gledamo. Za nas, stvar je u ravnoteži”, istaknuo je Chapek o utrci za gledatelje koja će u 2021. godini očito biti jača nego ikad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More