Oponašala Manetovu Olimpiju, privedena zbog golotinje

Édouard Manet - Olympia
Édouard Manet – Olympia
Nakon što se skinula i legla ispred muzeja Orsay oponašajući model Manetove Olimpije, u Parizu je ponovo privedena umjetnica i performerica iz Luksemburga Deborah de Robertis.

Uhićena je zbog ekshibicionizma i golotinje, a cijeli performas dogodio se baš kad je ispred muzeja bilo najviše ljudi. Kod nje je pronađena i kamera kojom je naumila snimiti cijelu “operaciju”.

Ovo nije prvi puta da de Robertis pohodi muzej Orsay. U svibnju 2014. godine oponašala je sliku Gustava Courbeta “Podrijetlo svijeta” (L’Origine du monde).

Pred umjetničkim djelom je sjela i raširila noge što je izazvalo različite reakcije. Neki su gledatelji pljeskali, drugi su nastup osudili.

U muzeju Orsay održava se izložba Sjaj i bijeda: Slike prostitucije 1850. – 1910. na kojoj su izložene slike Maneta, Degasa, Toulouse-Lautreca i  Van Gogha, a koje govore o procvatu prostitucije u tom vremenskom periodu.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More