Danijel Gašparović za #dajpare: ”Želimo i dalje imati uvid u sve segmente kulture”

Tra la la, s vama smo prešli stotinu eurića. Zrno po zrno pogača, medo po medo palača.

Danijel Gašparović ime je u pozadini nastupa svjetski poznatih pijanista kao što su Aljoša Jurinić, Lovre Marušić, Petar Klasan, Andrey Gugnin, Inon Barnatan, Boris Giltburg, Stefan Vladar ili fortepijanisti Malcolm Bilson i Andreas Staier (koji spadaju u sam vrh najuvaženijih fortepijanista svijeta). Mladi pijanist, profesor, menadžer, pokretač i voditelj umjetničke organizacije Cristoforium, vlasnik te direktor Cristoforium Art.

Zadnji put susreli smo se u nepovoljnim okolnostima izvještavajući o sagi četrnaest neželjenih, povijesnih klavira njegova oca, Ljubomira Gašparovića. U Kavkazu su okolnosti jednako komplicirane, ali nema mjesta odustajanju. Pitamo ga zašto bi netko iz svijeta klasične glazbe uopće čitao Arteist:

– Teme su zapravo vrlo raznovrsne i pišu ih stručne osobe. Jedna od tih stručnih osoba u mojem području je Dario Poljak, kolega muzikolog. Odličan čembalist koji piše sjajne tekstove o događanjima u Zagrebu i šire. Bilo bi vas krasno nadalje proučavati i čitati što se sve događa u svim segmentima naših kulturnih života.

I to je klasika, otvorenost za sva prostranstva naše kulture. Zato budi široke ruke i #dajpare.

Ako ste u biznisu i crowdfunding vam nije shema, možete uplatiti i na:

Udruga za kulturu i nove medije Arteist
Skokov prilaz 8, Zagreb
IBAN: HR1023400091110590879
Uz naznaku “Podržavam Arteist”
Poziv na broj primatelja za donacije je: 600-oib

Marin Raster

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More