Dance nostalgija: “Zaboravljena pjesma” iz zlatne ere ET-ja i Vanne konačno u eteru

Vanna, Boytronic i Da Real činili su najpoznatiji postav legendarnog ET-ja, a iako se nakon raspada više nikad nisu okupili, u ladici imaju neke do danas neobjavljene pjesme.

Doba pandemije pokazalo se za pop kulturu kao idealno vrijeme za repriziranje i prisjećanje – Mariah Carey nedavno je objavila “The Rarities”, album s dosad nepoznatim pjesmama iz njezine tridesetogodišnje karijere, Madonna svakog tjedna objavljuje manje poznate remikseve najvećih hitova, a i brojni se drugi izvođači, u nemogućnosti da propisno reklamiraju novu glazbu, okreću nostalgiji i pjesmama “iz naftalina”.

Slično je i na domaćoj glazbenoj sceni – Tereza Kesovija osvježava stari hit grupe Let 3, prastara izjava Josipe Lisac dobiva novi život u zabavnom ljetnom remiksu, a ovih se dana iz zaborava (lažemo – oni se ne zaboravljaju) javlja i grupa Electro Team, domaći glazbeni fenomen koji je početkom devedesetih napravio dotad neviđeni boom i postao ultimativna dance atrakcija. Jedan od članova originalne trojke, producent i reper Boytronic, u ladici je, naime, pronašao zaboravljenu pjesmu “Streetball Jam”, a ovih ju je dana objavio Aquarius Records.

“Danas kada je slušam, to mi je jedna od najboljih pjesama ET-ja u zadnjih dvadeset godina i ne bih na njoj ništa mijenjao”, izjavio je Boytronic povodom objave pjesme koja je nastala 1997. godine, paralelno s hit obradom Madonnine pjesme “You Must Love Me” iz filma Evita, a sada je, više od dvadeset godina nakon nastanka, napokon ugledala svjetlo dana.

Glazbeni kviz: Koliko poznaješ najveće domaće hitove?

Podsjetimo, nakon nekoliko godina stilskih i ljudskih traženja, grupa Electro Team u svoje je redove 1990. godine dovela tada nepoznatu pjevačicu Vannu. Pjesmom Molitva za mir privukli su pažnju javnosti, a 1994. godine izdali album “Second To None” i postali najveća hrvatska glazbena atrakcija tog vremena, prvenstveno zahvaljujući hitovima poput “Tek je 12 sati”, “Da ti nisam bila dovoljna”, “Ne traži ljubav” i “Totalno sam lud”. Dvije godine nakon megauspješnog albuma objavljuju njegova nasljednika “Anno Domini 1996” koji će, zbog privatnih razilaženja, ostati njihov posljednji album u tom sastavu, nakon kojeg su, u sklopu promocije filma “Evita”, objavili samo obradu ranije spomenutog Madonnina hita.

Plesni ritmovi i veliki glasovi: Vanna preporučuje pet albuma koji su joj obilježili život

Vanna je ubrzo krenula u solo karijeru i snimila album obrada “I to sam ja”, Da Real je promijenio ime u D’Knock i prometnuo se u jednog od najtraženijih domaćih producenata, a Boytronic je brand ET-ja nastavio mijenjati kroz nove pjevačice (Andrea Čubrić, Lana Klingor, Katarina Rautek), međutim, uz dužno poštovanje novim postavama, nikad ne dosegnuvši kvalitetu i popularnost koja je u prvoj polovini devedesetih pratila njihovu glazbenu priču.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More