Četveroruka i 3. radionica: O prirodi različitih transfera

Četveroručne Sonja Pregrad i Marina Petković Liker razvijaju rad kao laboratorij za umjetnike (kazališne, plesne, vizualne, itd) i ne-umjetnike na razmeđi između umjetničkog i osobnog/terapeutskog, s idejom da se granica između to dvoje još jednom propita, destigmatizira i da se osobni potencijal/problem pojedinca, umjesto da bude kontroliran i normatiran, može pretvoriti u element pobune/umjetničkog izraza.

Jeste li se ikad bavili ovim mislima?

• Osjećam barijeru, mrak, ali se nadam da će se taj mrak razbiti.
• Doživjela sam pozitivne eksplozije na izvedbama i radi njih idem ponovo i ponovo ne bih li ih opet doživjela, ali to se ne događa često
• Osjećam odgovornost prema onome kojeg sam dovela u kazalište (kako će mu biti, muči li ga…)
• Zanima me otvorenost za razumijevanje izvedbe – koliko je to individualna otvorenost, a koliko otvorenost zajednice te do koje mjere nerazumijevanje mora biti da bi/bih odustala.
• Što se dogodi kad izvođač osjeti nerazumijevanje? I koliko to nerazumijevanje mora biti da bi odustao od izvođenja?
• Smeta me elitizam kazališta – kazališta kao vrhunca kulture, iz razgovora zaključujem da nisi kulturan ako ne ideš u kazalište, mislim da to nije ok.
• Što je publika iz pozicije izvođača i autora? Je li to masa koja ispunjava prostor? Ima li publika pravo biti kritičar? Ima li publika priliku dati svoje mišljenje i vrijedi li ono.

Ako jeste, treća konferencija umjetničke organizacije Četveroruke je za vas! Zamišljena je kao manifestacija koja okuplja umjetnike različitih područja, teoretičare i publiku. Četvero kazališnih profesionalaca koji djeluju s različitih pozicija (kritika, produkcija, izvedba, stvaranje kazališnog čina) vodit će iskustvene radionice u kojima možete sudjelovati.

Više o prijavi potražite na poveznici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More