Četiri princa na ljetnoj turneji Brodom kulture

Dvotjedna turneja brodom zasigurno je jedan od najuzbudljivijih oblika putovanja, a u to su se uvjerila i četiri mlada glumca iz predstave I živjeli su sretno…? Scene Gorica – Ivan Bošnjak, Ivan Magud, Adrian Pezdirc i Filip Vidović.

U svojoj četrnaestodnevnoj turneji obići će Jadransko more od Sv. Filipa i Jakova do Makarske, nastupajući svake večeri u drugom gradu. Zahvaljujući angažmanu na MasterCard Brodu kulture, proslavili su petnaestu izvedbu predstave u Malome Lošinju, a 5. kolovoza u Trogiru čeka ih i dvadeseta izvedba. Vrijeme im na brodu brzo leti jer prate ostale Brodske sadržaje te ne propuštaju uživanja u moru.

Predstava I  živjeli su sretno..? svoju je premijeru imala 12. prosinca 2012. godine na Sceni Gorica, a do sada je imala nekoliko gostovanja te je otvorila 13. festival pučkog teatra Omišalj – Čavle. U ovoj predstavi na sceni se pojavljuju četiri princa iz bajki. Oni su u bajkama zapostavljeni a glavne su junakinje njihove odabranice. Ili su zapravo oni njihovi odabranici… U bajkama su zakulisni ali u ovoj predstavi na scenu stupaju Trnoružičin, Pepeljugin, Sirenin i Snjeguljičin princ.

Dolaze u prvi plan i iz davnog vemena bajke premješteni su u suvremeni svijet u kojem se gotovo sve svodi na izgled i novac. Usprkos tome, Trnoružičin princ i dalje vjeruje u ljubav i misli da će nakon “uzimam” zauvijek živjeti sretno. Iako ga je pomalo strah samog vjenčanja, presretan je što se za manje od dvadeset i četiri sata ženi Trnoružicom.

Međutim, njegovi najbolji, oženjeni prijatelji, na momačkoj večeri pokušavaju objasniti da ništa nije onako kako se čini i da su male šanse da će u braku biti sretan. S obzirom na svoje neuspjele brakove, misle da se nije mudro ženiti… Postavlja se pitanje što je zapravo sreća tih javno eksponiranih likova, a što tek dobro skrojeni PR i novinarska pompa i postoji li ljubav uopće. Jesu li današnji prinčevi u stanju nositi se s tako velikim zadacima?

Na to pitanje odgovor ćete doznati ako pogledate predstavu čiji je tekst napisala dramaturginja Nina Horvat, a koju je režirala redateljica Frana Marija Vranković. Prinčevska ruha osmislila je kostimografkinja Petra Dančević, a prinčevska prijestolja scenografkinja Marta Crnobrnja. Kako su četiri žene organizirale četiri princa na sceni pogledajte u nedjelju 4. kolovoza u Marini, zatim 5. kolovoza u Trogiru, 6. na Visu, 7. u Postiri na otoku Braču, 8. u Jelsi na otoku Hvaru i 9. kolovoza na zadnjoj postaji Broda kulture u Makarskoj.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More