Filmovi u obiteljskom pakiranju i motovunske pretpremijere

Od 21. do 24. srpnja u Buzetu pogledajte osam filmova za mlade i tri pretpremijere filmova iz glavnog programa Motovun Film Festivala.

S osam izabranih naslova za djecu i mlade, filmska fešta u Buzetu samo što nije krenula. Uoči festivala na susjednom motovunskom brdu – projektori se pale u Buzetu, ove godine prvi puta uz selekciju pretpremijernih filmova nadolazećeg 19. Motovun Film Festivala (26.- 30.srpnja).

Kino Buzet otvara se već sljedećeg vikenda, od četvrtka 21. srpnja projekcijom filma Luda radost, nove komedije talijanskog majstora žanra Paola Virzija, premijerno prikazane na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Glavnu ulogu vedre i optimistične psihičke bolesnice koja svojim umišljanjima neprekidno uljepšava svijet oko sebe tumači velika zvijezda europskog filma Valeria Bruni Tedeschi. Ovo je ujedno i prva projekcija programa kojim MMF predstavlja recentnu talijansku kinematografiju u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.

U kino Buzetu pogledajte i novu romantičnu komediju Sve najbolje renomirane hrvatske redateljice Snježane Tribuson. Prikazujemo i jedan od najgledanijih argentinski film svih vremena  – Klan, Pabla Trapera, kao i irski film Viva, nagrađivanog redatelja Paddya Breathnacha.

Ovo je četvrta godina zaredom da je jedan ljetni vikend u Buzetu ispunjen filmskim projekcijama u slikovitom ambijentu starog grada s priredbama na otvorenom. Tradicionalno, glavninu programa čini Buzz@teen, festival super-filmova za mlade. Osam filmskih priča sa svih krajeva Europe, od Slovenije do Estonije čine natjecateljski program u kojem glavnu nagradu dodjeljuje žiri „mlađih od osamnaest“.

Filmovi se prikazuju u dva kina, s dvije projekcije dnevno podijeljene u dvije kategorije, za dva uzrasta – popodnevne projekcije za starije od osam godina i večernje projekcije za starije od dvanaest.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More