“Božićni tinel”: U Šibeniku postavljena blagdanska izložba koju ne smijete vidjeti

Izložba koju ne smijete doći vidjeti trajat će od od 11. prosinca do 8. siječnja. Galerija će biti zatvorena svakim radnim danom i subotom, a nedjeljom neće raditi.

Devetnaest umjetnika i kreativaca sa šibenskog područja okupilo se (u manjim grupama, naravno) u galeriji kluba Azimut kako bi realizirali jedinstvenu umjetničku akciju – izložbu “Božićni tinel” koju ne smijete doći vidjeti. Prvobitno, akcija je bila zamišljena kao božićna art & craft prodajna izložba umjetnina i unikatnih predmeta na kojoj bi Šibenčani mogli pronaći jedinstvene i originalne poklone za svoje najbliže. No, kako je Grinch ove godine osmislio učinkovit plan za krađu Božića, otkazane su sve božićne priredbe, izložbe, sajmovi i manifestacije. Zapravo, ne baš sve.

“Ako smo išta naučili ove godine, to je da se umjetnost ne može otkazati. Baš kao i voda, uvijek pronađe put do bunara duše. Unatoč zatvaranju galerije kluba, svih devetnaest umjetnika dostavilo je svoje radove u šibenske bunare. Izložba će biti postavljena i odmah potom službeno zatvorena sve do 8. siječnja iduće godine. Atmosferu osmišljavanja i realizacije projekta možda najbolje opisuje interni radni slogan akcije – Why? Because fuck you 2020, that’s why!“, poručuju iz šibenskog kluba.

Svoje radove u zatvorenoj galeriji izložit će Zvonimir Vila, Danijel Hrg (Deni design), Miranda i Mario Juras (Lulas Art), Branka Grubić, Denis Jakovljević, Prixa stuff, Lana Martinović Čala, Dolores Bujas, Adrijana Diklić, Julijana Mašina, Ivana Antić Stošić, Zrinka Magazin, Branka Telenta, Vedran Baus, Nives Jakovljević, Silvija Sunara i Anita Franin Pećarica, Nino Šolić, a domaćim umjetnicima se pridružio Koraljko Greben iz doline Neretve. Galerija je uređena u stilu toplog božićnog tinela sa točno 167 izloženih unikatnih eksponata – slika, fotografija, instalacija, lampi, namještaja, nakita i različitih ručno rađenih uporabnih i ukrasnih predmeta. Prostor je okićen tisućama svjećica, božićnim drvcem, kaminom pa čak i letećim djedom božićnjakom.

Moćne žene u rapsodiji boja: Pogledajte virtualnu izložbu Branke Grubić

Božićni tinel – izložba koju ne smijete doći vidjeti trajat će od od 11. prosinca do 8. siječnja. Galerija će biti zatvorena svakim radnim danom i subotom, a nedjeljom neće raditi. Ne možete doći i ne možete je vidjeti. Ali ćete znati da je tu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More