Čarobni glazbeni vikend u Botaničkom vrtu

Koliko ste puta prošetali Botaničkim vrtom u Zagrebu i pomislili “Kakav čaroban prostor, a tako neiskorišten…”? Ova zelena oaza u centru grada napokon postaje poprište zanimljivog umjetničkog programa koji će se događati tijekom naredna dva vikenda, 11. i 12. te 18. i 19. lipnja.

Radi se o malom glazbenom festivalu nepretencioznog naziva Biljke i svirke. Organizatori iz Botaničkog vrta najavljuju ga kao “novo događanje koje će povezati glazbu i prirodu na originalan način i osigurati svim posjetiteljima posebno pop-up glazbeno iskustvo na jedinstvenoj lokaciji”.

Biljke i svirke će na dva vikenda pretvoriti Botanički vrt u neobično koncertno odredište i stvoriti pravu malu glazbenu oazu u centru grada. Na šest lokacija u intimnoj i ležernoj atmosferi, profesionalni glazbenici i studenti Muzičke akademije izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti, uključujući i Mozarta, Bacha, Debussyja, Chopina, Franka Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga, a koncertima će biti zastupljen široki raspon žanrova od klasike i jazza do rocka.

Starinski klaviri, pianina, violine, saksofoni i trube obećavaju nenasilnu komunikaciju s predivnim okruženjem Botaničkog vrta, a posjetitelji će kroz opuštenu šetnju otkrivati lokacije na kojima će moći uživati u glazbi. Svakoga dana od 16 do 18 sati nastupat će profesionalni glazbenici predvođeni pijanistima Aljošom Jurinićem i Danijelom Gašparovićem, gipsy jazz bendom Oridano, gitaristom Antom Gelom i pjevačicom Artemijom Stanić te studenti Muzičke akademije.

Prije i nakon ovih malih, intimnih koncerata svi zainteresirani moći će i sami zasvirati pred publikom i postati aktivni sudionici čitave priče, a možda čak i otkriti svoj poneki skriveni talent.

Događanje će biti besplatno za sve posjetitelje, a trajat će oba vikenda od 11 do 19 sati.

MR

Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More