Bojama protiv sive jeseni: Zapetljajte se u Collective Strings, šarene niti danske umjetnice

Program Collective Strings osmišljen je prvenstveno za djecu, ali, s obzirom na atmosferu u zemlji, malo igre i boje ne bi škodilo ni starijima.

Od 13. do 29. studenog prizemlje Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, u kojem je u sklopu programa Europske prijestolnice kulture trenutno postavljena izložba “51000 Balthazarghrad”, postaje raznobojno čvorište tisuća niti uz participativnu instalaciju Collective Strings danske umjetnice Karoline H. Larsen koja će posjetitelje, kroz različite upute i igre, pozvati na sudjelovanje u kreiranju zajedničkog prostora.

“51000 Balthazargrad”: Zavirite u dosad najveću izložbu o omiljenom animiranom geniju

Collective Strings je instalacija koja će se stvarati dan po dan, uz pomoć kilometara šarenih niti. Djeca i ostali posjetitelji muzeja bit će pozvani da raznobojnim nitima fizički ocrtaju prizemlje Muzeja u zajednički prostor stvaranja i igre. Svakim pokretom, bojom i imaginacijom stvarat će se bogata skulptura puna padajućih niti i čvorova.

Sama instalacija će biti postavljena u prostoru do kraja studenog te će je moći stvarati svi posjetitelji pri dolasku na “51000 Balthazargrad”, najveću izložbu programskog pravca Dječja kuća Europske prijestolnice kulture, koja na atraktivan, zabavan i interaktivan način priča priču o nastanku profesora Balthazara, o mnogim slojevima koji se otkrivaju gledanjem njegovih dogodovština, ali i o važnosti ovog animiranog serijala u kontekstu vremena u kojem živimo. Nakon završetka programa, šarene platnene niti korištene za instalaciju bit će podijeljene zainteresiranim građanima.

Inače, Karoline H. Larsen umjetnica je koja svoj rad temelji na performansu i javnim umjetničkih instalacijama kojima poziva na participaciju i istraživanje. Larsen stvara neformalne prostore, uklanjajući granice između umjetnosti i igre, umjetnika i publike. Njezin umjetnički projekt Collective Strings proputovao je, osim Europom, mnogim dijelovima svijeta, uključujući New York, Cape Town i Peking.

Vizualna umjetnica Karoline H. Larsen briše razliku između umjetnosti i igre te gledatelja i umjetnika

Posjetitelji su također pozvani da se pridruže i besplatnim radionicama na istu temu, koje će se održati u subotu, 14. studenog u 10.00 i 11.30 sati u prizemlju muzeja. Radionice su namijenjene svim uzrastima, a prijave se do popunjenja mjesta primaju na e-mail adresu balthazargrad@mmsu.hr.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More