Nesvakidašnja rasprodaja: Bogate monografije, knjige i zbornici za nekoliko desetaka kuna

Zanimljiva izdanja Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske dostupna su po nesvakidašnje niskim cijenama - za sve je kriv potres, a rasprodajom članovi pokušavaju skupiti sredstva za saniranje štete.

Kako bi ubrzali sanaciju ureda i dvorane oštećenih u potresu, članovi Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske organiziraju rasprodaju vlastitih izdanja po, moramo primijetiti, nevjerojatnim cijenama – za nekoliko desetaka kuna dostupne su monografije, knjige, zbornici, e-izdanja sa širokim spektrom tema, kao što su povijest nacionalne umjetničke baštine, povijest fotografije, teorija likovne umjetnosti, likovna kritika i brojne druge.

Popis i cijene knjiga na rasprodaji Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske možete pogledati ovdje

“Društvo od svog osnutka 1956. objavljuje tekstove hrvatskih povjesničara umjetnosti. Na rasprodaji se mogu kupiti monografije o hrvatskim umjetnicima, knjige koje problematiziraju određenu pojavu u hrvatskoj umjetničkoj baštini, likovnu kritiku u Hrvatskoj, fotografiju, arhitekturu… Organizirali smo rasprodaju i maksimalno snizili cijene monografija i knjiga te besplatno dijelimo pojedine brojeve časopisa Peristil koji je najstariji znanstveni časopis u Hrvatskoj u kojem se objavljuju znanstveni tekstovi o umjetničkoj baštini. I inače su svi tekstovi objavljeni u Peristilu besplatno dostupni na Hrčku”, rekla nam je Martina Petrinović, tajnica Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske.

“Ured kojeg iznajmljujemo od Grada Zagreba nam se nalazi u zgradi koja je nakon potresa označena ‘žutom naljepnicom’ i očekuju nas opsežni radovi, ako želimo u dogledno vrijeme prostor osposobiti za aktivnosti koje smo radili prije potresa i pandemije. Stoga smo odlučili skupiti novac prodajom naših izdanja. Želja nam je približiti hrvatsku povijest umjetnosti široj javnosti. Ona je dio humanističkih znanosti i proučava umjetničko djelovanje na znanstveni način. Upravo je u Peristilu objavljen najveći broj istraživanja koji se bave zagrebačkom baštinom, i ta stara istraživanja sada će biti od pomoći svima koji će sudjelovati u obnovi povijesne jezgre Zagreba”, zaključila je Martina Petrinović.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More