‘Balon’ na Exitovim Ljetnim noćima – crni humor koji oduzima dah

Tekst: Mate Matišić Režija: Mislav Brečić
Igraju: Krešimir Mikić, Vilim Matula, Ksenija Marinković / Branka Trlin, Ana Maras Harmander /Judita Franković

U suradnji s Ljetnim noćima teatra Exit  još jednom vas vodimo na predstavu i to jednu od Exitovih najnagrađivanijih. Na našem Facebooku možete osvojiti dvije karte. Dva klika i na predstavi ste – ništa lakše.

Pirandelovski isprepletene paralelne realnosti ove predstave propituju iscjeljujuću snagu glumački razigranoga storytellinga. Neka od najvećih imena hrvatskoga glumišta nastavljaju u Balonu već poznatu exitovsku tradiciju bravuroznoga glumačkog teatra u kojem do izražaja dolazi moć glumačke transformacije. Balon je predstava o Glumcu – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom, predstava o Glumčevu identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru.

“Balon” je izuzetno zabavna predstava prepuna crnog humora, živo govori o svakodnevici, kazalištu, umjetnosti, ali i o gubicima koji su tako poražavajuće neizlječivi da možemo samo biti sretni ako nas zaobiđu. Poseban začin je spoj razornog smijeha i gorke, gotovo morbidne emotivnosti – oboje na trenutke gotovo oduzima dah.

Iva Gruić, Jutarnji list

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More