Bajaga i Instruktori tri dana će dana u Tvornici slaviti 30 godina rada

Bajaga i InstruktoriPovodom proslave 30 godina njihovog rada očekuje nas trodnevni glazbeni događaj u sklopu kojeg će Bajaga i Instruktori nastupiti u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture od četvrtka 6. do subote 8. ožujka.

Naime, 12. travnja 1984., na poziv glazbenog novinara Dražena Vrdoljaka Momčilo Bajagić Bajaga održao je koncert u Kulušiću na kojem je promovirao debitantski album Pozitivna geografija. Za talentiranog skladatelja (tada još zaposlen i kao gitarist u Ribljoj čorbi) otpočela je nova era u karijeri.

Kao pjevač predstavlja se s jednokratnom grupom Frka u TV emisiji Rokenroler (1980.) i pjesmom Pustite me druže koju 1984. snima za svoj debi album Pozitivna geografija. Po odlasku iz Riblje čorbe započinje samostalnu karijeru kao autor, pjevač i gitarist.

Bajaga i Instruktori osamdesetih godina su među najpopularnijim i najtiražnijim domaćim bendovima, zahvaljujući velikim hitovima, a čitatelji časopisa Rock ga 1984.  proglašavaju za “Rock ličnosti sezone”, a nakon čega dobiva nebrojene glazbene nagrade. U devedesetima Bajaga i Instruktori uspijevaju opstati uz povremene promjene postave, a procjenjuje se da su Bajaga i Instruktori u dosadašnjoj karijeri prodali više od pet milijuna nosača zvuka.

Aktualni album “Daljina, dim i prašina” objavljen je prošle godine u paketu s knjigom “Vodič kroz snove”, prvom Bajaginom zbirkom poezije koja sadrži po autorovom izboru sedamdesetak pjesama iz svih razdoblja karijere.

U tri dana Bajaga i Instruktori tri puta će nastupiti u Tvornici kulture što je praksa koja nije već dugo primijenjena u Zagrebu i podsjeća na poznate serije koncerata u danas nažalost zatvorenom Kulušiću.

Ulaznicama cijena do 31. prosinca iznosi 100 kuna, od 1. siječnja do dana svakog koncerta cijena je 120 kuna, na dan svakog koncerta cijena ulaznice iznosi 140 kuna. U prodaji potražite u glazbenoj knjižari Rockmark i na Muzika.hr – kupovina ulaznica, te na ostalim uobičajenim prodajnim mjestima.

MR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More