Artomat vas dariva, nemojte propustiti najbolji sajam u gradu

Otvoren je deveti artOmat – nekonvencionalni umjetnički sajam. Sajam se održava u Meštrovićevom paviljonu, Domu hrvatskih likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma 16, a biti će otvoren radnim danom od 15:00 do 21:00, u subotu od 11:00 do 22:00, a u nedjelju od 11:00 do 18:00.

Na artOmat-u imate priliku upoznati i kupiti radove 80 autora koji djeluju unutar različitih područja likovne i primijenjene umjetnosti te modnog i produkt dizajna. Radovi koje prodaju najčešće su unikati ili su napravljeni u izrazito malim serijama.
U najkreativnijem okruženju u gradu, uz kupovinu možete poslušati i seriju razgovora s odabranim izlagačima pod nazivom artOmat Spotlights ili jednostavno uživati u druženju.
Uz glazbenu podlogu PDV records-a, izdavačke etikete pokrenute od strane Pozitivnog ritma, i Adriatic Coasting-a, iza kojega stoje Pepi Jogarde i Nick Colgan, na artOmat-u ćete u petak moći poslušati dizajnericu i izlagačicu Linu Kovačević, a u subotu DJ Stankoffa.
Ulaz na artOmat i sve popratne programe je besplatan, a više možete saznati na službenim stranicama artOmata.

Budući da je božićno vrijeme artOmat vas je odlučio nagraditi!


Maja Bachler poklanja vam jedan svoj print!

Maja Bachler je akademska slikarica s iskustvom izlaganja na nizu grupnih i samostalnih izložbi. Premda se izražava u svim likovnim tehnikama od kiparstva do digitalne umjetnosti, većina njenih radova napravljena je slikarskim tehnikama ulja, akrila i akvarela. Na artOmatu će izložiti recentne akvarele i digitalne printeve na kojima prevladavaju motivi životinja, ludičkog karaktera i često komičnih prizora. Nove ideje nalazi uz pomoć toka struje svijesti te često povezuje nespojive motive u snovite i nadrealne situacije. Radovi su to koji nas vode u drugu percepciju stvarnosti i služe kao podsjetnik na trivijalnost suvremenog društva te istovremeno odmak od istog.

Dizajnerica Lina Kovačević poklanja jedan tanjur.

Lina Kovačević diplomirala je na Studiju dizajna u Zagrebu i magistrirala na Central St. Martins School of Art and Design u Londonu. Izlagala je na nizu domaćih i međunarodnih izložbi kao što su Milan Triennale, London Design Week te Art Directors Club NY. Unutar artOmata će predstaviti svoju poznatu instalaciju-performans „Set za online romantičnu večeru“, set hibridnih proizvoda koje će online susrete učiniti značajno romantičnijim, a koji je do sada bio prezentiran na londonskom, milanskom i pariškom Design Weeku te je odabran kao poklon francuskoj ministrici kulture prilikom Festivala Croatie, La Voici u Parizu. Predstavit će i projekt “Future Artefacts” kroz set objekata koji nam govore o mogućim scenarijima budućnosti, te plakate recentnih peformansa ili instalacija. 

Nagradna igra aktivna je na našem Facebooku.  

Marin Raster
Imate mišljenje? Iskažite ga!
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More