Arteistov natječaj za kratku priču – uži izbor

Arteistov natječaj za kratku pričuU listopadu 2012, nedugo nakon što je pokrenut Arteist, pokrenut je i Arteistov natječaj za kratku priču.

U tekstu kojim smo ga najavili, naveli smo razloge zbog kojih ga pokrećemo – zbog sužavanja prostora za književno stvaralaštvo u medijima, zbog sužavanja opsega domaćeg izdavaštva, zbog preorijentacije izdavača ka komercijalno isplativijoj prozi koja se često nedvosmisleno svodi na goli šund, i najvažnije, zbog toga što smo se zarekli da ćemo prkositi neuralgijama sistema koji se zatvara za kvalitetnu novu prozu. Danas ovi razlozi zvuče još aktualnije nego prije godinu i pol.

U međuvremenu, na Arteistov natječaj pristiglo je više od petsto priča iz cijele regije. Svakog tjedna objavljivali smo po jednu od najboljih. Napokon, pred vama je uži izbor – u ovom krugu selekcije, pobrali smo vrhnje i iz objavljenih priča izabrali deset najboljih. To su Nikola Oravec, Ružica Gašperov, Iva Prolić, Dorta Jagić, Rade Jarak, Irena Šafarik, Anis Omar, Marko Štromajer,  Ružica Aščić i Davor Varga.

Do kraja ožujka Arteistov nezavisni žiri odlučit će o pobjednici ili pobjedniku, kojemu će biti uručena statua Arteist i novčani iznos od 5000 kuna. Pročitajte priče, podsjetite se kako su dobre.

Arteistov natječaj u međuvremenu je ušao u drugi ciklus. Šaljite nam i dalje svoja mala remek djela na info@arteist.hr. Propozicije ostaju iste: priče neka ne budu dulje od 9000 znakova (5 kartica) ako nije apsolutno potrebno, a jezik je hrvatski i svi njemu bliski jezici s kojih ne treba prijevod.

 

Davor VargaDobro, ne baš svi, skoro svi

Ružica AščićNajgore je biti dobar

Nikola OravecMikroistorije posle noćnih izlazaka

Ružica GašperovNikad ne reci nikad

Iva ProlićDemoni

Dorta JagićMarilyn šalje poljubac

Irena ŠafarikPičke od ljudi

Rade JarakMornar koji je iznevjerio more

Anis OmarMango na balkonu

Marko ŠtromajerPoštar

 

Arteist.hr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More