Arteistov natječaj za kratku priču ide dalje

U ovoj godini gotovo mazohistički, još jače nego dosad, Arteist prkosi nepovoljnim okolnostima na kulturnoj sceni i jača poziciju vodećeg portala za kulturu i društvo, i to kroz intenziviranje fokusa na knjigu, književnost i nakladništvo. Baš zbog toga, a zahvaljujući vašim upitima i entuzijazmu, odlučili smo ponovno oživjeti Arteistov natječaj za kratku priču.

Natječaj je još 2012. godine pokrenut zbog sužavanja prostora za književno stvaralaštvo u medijima, zbog sužavanja opsega domaćeg izdavaštva, zbog preorijentacije izdavača ka komercijalno isplativijoj prozi koja se često nedvosmisleno svodi na goli šund, i najvažnije, zbog toga što smo se zarekli da ćemo prkositi neuralgijama sistema koji se zatvara za kvalitetnu novu prozu. Danas ovi razlozi zvuče još aktualnije nego prije šest godina.
Priče zaprimamo do 15. 12. 2018. Krajem siječnja 2019. Arteistov nezavisni žiri odlučit će o pobjednici ili pobjedniku, kojemu će biti uručen određeni novčani iznos koji ćemo sakupljati u suradnji s izdavačima i drugim entuzijastima*. Šaljite nam i dalje svoja mala remek djela na info@arteist.hr.

Propozicije ostaju iste: priče neka ne budu dulje od 9000 znakova (5 kartica) ako nije apsolutno potrebno, a jezik je hrvatski i svi njemu bliski jezici s kojih ne treba prijevod. Slanjem priče na natječaj pristajete na uredničke intervencije: odabir opreme, naslova i eventualne manje promjene, sve u cilju zadovoljenja Arteistovih standarda.

Pročitajte najčitanije Arteistove kratke priče da se podsjetite kako su dobre.

Franka HermanTi baš voliš pse 

 
*Svi koji žele pridonijeti fondu nagrade mogu pomoći uplatom na naš račun:

Udruga za kulturu i nove medije Arteist
Skokov prilaz 8, Zagreb
IBAN: HR1023400091110590879
Uz naznaku “Podržavam Arteist”
Poziv na broj primatelja za donacije je: 600-oib

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More