Zašto neću odgovoriti Slađani Bukovac

Kad radite kao novinar u dnevnom listu, tijekom godina pod ruke vam neizbježno prođe hrpa pisama čitatelja. Manji postotak njih čine suvisla, argumentirana reagiranja na određeni tekst. Većinom se, pak, radi o nemuštim buncanjima koje…

Sjeća li se tko plimaša?

Odšetao sam u novim patikama Adidas do Filozofskog vidjet kad sutra točno počinju predavanja. Stara mi nije poslala pošiljku love, šunke, kulena i slanine koju mi je obećala. Malo me to brine, neću imat za počastit ekipu, a želim se na prvi…

I staro i mlado, svi, svi – u knjižnicu!

Nakon što sam u rasplinuto nedjeljno poslijepodne pročitao tekst "Daj piscu lapo kunića" uspopastio sam se ko čigra, kakvih pola kune, gdje ih mogu dobit, kuna po kuna pogača, daj ovamo te pare.Požudno sam pogledom preletio tekst. Koliko…

Daj piscu pola kune

Kad se prije nekoliko godina počelo govoriti o uvođenju naknade domaćim piscima za posudbu njihovih djela u knjižnicama – tako da za svaku evidentiranu posudbu svoje knjige autor dobije pola kune – cinici su uz posprdan zamah rukom govorili…

Jeste li stoka sitnog zuba?

Bojan Šumonja nije previše inventivan u porukama koje je odaslao svojom izložbom "What has our fight given us?" (ili "Šta je nama naša borba dala?") u novozagrebačkog galeriji Vladimir Bužančić.Izloživši holograme političara čija se lica…

Slano tijelo u slanoj sobi

Otišao sam do studentskog centra u Savskoj. Trebaju mi papiri za vađenje iksice, moram počet jest nešto sa žlicom, salate i povrće u menzi. Osjećam da me hvata neka viroza, moram nešto napraviti za svoj organizam. Ne mogu si priuštiti da me…

Bongo: Ostao sam u kontaktu s ostalim Vragecima

Zemlja zove Bonga. Zemlja zove Bonga. Bongo javi se. Naselak zvan Rvacka je u opasnosti. Bit će sranja i belaja. Zajebaše nas sijeda i njen mentor dotur, a sad plavooki i graditelj muku muče s prodavanjima spike. Pomagaj Bongo ako milosti…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More