“We Are One”: Na YouTubeu uskoro počinje najveći filmski festival u povijesti

Ono što je do jučer bilo nezamislivo, postaje "novo normalno" - najveći svjetski filmski festivali na YouTubeu potpuno besplatno predstavljaju nove filmove.

U nemogućnosti da nove filmove predstave u kino-dvoranama, neki od najvećih filmskih festivala udružili su se u dosad nezamisliv pothvat – desetodnevni “We Are One: A Global Film Festival” kojeg gledatelji od mogu pratiti od 29. svibnja do 7. lipnja na YouTubeu.

Popis festivala ujedinjenih u projektu doista je impresivan: Annecy International Animation Film Festival, Berlin International Film Festival, BFI London Film Festival, Cannes Film Festival, Guadalajara International Film Festival, Jerusalem Film Festival, Mumbai Film Festival (MAMI), Karlovy Vary International Film Festival, Locarno Film Festival, Marrakech International Film Festival, New York Film Festival, Sarajevo Film Festival, Sundance Film Festival, Sydney Film Festival, Tokyo International Film Festival, Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, Venice Film Festival…

Dosad su, u nekoj mjeri, bili ljuta konkurencija, ali pandemijski su ih uvjeti natjerali na mega-suradnju koju inicijalno organiziraju Youtube i Tribeca Enterprises. Festival će uključivati dugometražne i kratke filmove, dokumentarce, komedije, glazbu i diskusije.

“Često pričamo o jedinstvenoj i moćnoj ulozi filma u ujedinjavanju ljudi bez obzira na granice i razlike. Cijelom svijetu trenutno treba zacjeljenje”, rekla je Jane Rosenthal, koja je s Robertom DeNirom osnovala Tribeca Film Festival, jednog od partnera dosad najvećeg virtualnog festivala “We Are One”. Svrha mu je, poručuju, “staviti naglasak na iznimne filmove i talente, dopuštajući publici da osjeti nijanse sadržaja iz svih krajeva svijeta te otkriju jedinstveni umjetnički karakter svakog od festivala”.

Program će uključivati premijerne uratke, ali i klasike, a streaming će u potpunosti biti besplatan. Pjevač i producent Pharell Williams predstavit će svoj koncertni program “Hydration”, reper DMX dokumentarni film “Don’t Try To Understand”, a tu je i film “Brian Wilson: Long Promised Road” u kojem se jedan od članova Beach Boysa vozi kroz Los Angeles u društvu Jasona Finea, urednika časopisa Rolling Stone. Posjetitelji će se poticati i usmjeravati na “Covid-19 Solidarity Response Fund”, mjesto na kojem dobrovoljno mogu donirati sredstva za borbu protiv koronavirusa.

Sarajevo Film FestivalTribeca film festivalWe Are One: A Global Film FestivalYouTube
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment