[VIDEO] Od lude akcije do lošeg humora: Top 10 najgledanijih Netflixovih filmova

Najskuplji projekti u pravilu nisu i najgledaniji - iako ga kritičari obožavaju, Scorseseov "The Irishman" nije najjača Netflixova perjanica.

Godinama je Netflix po pitanju gledanosti projekata u njihovoj produkciji bio prilično misteriozan – buka po društvenim mrežama bila je jedini način na koji je javnost mogla odrediti što “prolazi, a što ne”, a dobar pokazatelj uvijek je bila i činjenica da neki projekti ulaze u nove sezone ili nastavke. Stvari su se s godinama počele polako mijenjati, pa je u srpnju ove godine Netflix objavio popis njihovih najgledanijih filmova, a onda ga ovih dana “osvježio” i nekolicinom novih izdanja koja su se probila u prvih deset.

Ipak, prave brojke ne zna vjerojatno nitko, s obzirom na to da se Netflixove lozinke dijele šakom i kapom, broj ljudi u kućanstvu koje prati neki program nije poznat, a tu je, ističe Insider, i još jedna važna činjenica – “pogled” se na Netflixu bilježi nakon samo dvije minute gledanja, pa ostaje nepoznato koliko je gledatelja određeni program doista pogledalo do kraja.

10) The Irishman (64 milijuna gledatelja)

Epska saga o organiziranom kriminalu u poslijeratnoj Americi ispričana je očima veterana Drugog svjetskog rata Franka Sheerana (Robert De Niro), šaljivdžije i ubojice koji je “surađivao” s nekim od najpoznatijih ličnosti 20. stoljeća.

9) The Kissing Booth 2 (66 milijuna gledatelja)

Srednjoškolka Elle je u vezi na daljinu, bavi se prijavama za fakultet, a novo prijateljstvo s lijepim školskim kolegom moglo bi sve promijeniti.

8) Project Power (75 milijuna gledatelja)

Na ulicama New Orleansa počinje se širiti vijest o tajanstvenoj novoj tableti koja “otključava velesile” jedinstvene za svakog korisnika. Kvaka – ne znate što će se dogoditi je ne popijete. Dok neki razvijaju neprobojnu kožu, nevidljivost i super snagu, drugi pokazuju smrtonosniju reakciju. No kad tableta postane pokretač gradskog kriminala, lokalni policajac (Joseph Gordon-Levitt) udružuje se s dilerom (Dominique Fishback) i bivšim vojnikom (Jamie Foxx) kako bi pronašli i zaustavili skupinu koja je odgovorna za njezino stvaranje.

7) Enola Holmes (76 milijuna gledatelja)

Kad Enola Holmes (Millie Bobby Brown), Sherlockova mlađa sestra, otkrije da joj je majka nestala, kreće uzbudljivu u potragu dok nadmudruje svog slavnog brata i razotkriva opasnu zavjeru oko tajanstvenog mladog Gospodara.

Enola Holmes je mladenačkom ženskom energijom prodrmala učmali muški svijet

6) The Old Guard (78 milijuna gledatelja)

Predvođena ratnicom po imenu Andy (Charlize Theron), prikrivena skupina čvrsto povezanih besmrtnih plaćenika stoljećima se borila za zaštitu smrtnika. Nakon što njihova tajna postane otkrivena, na vojnicima Andyu i Nileu je da eliminiraju prijetnju i spriječe sve one koji ih žele kopirati te na njima zaraditi.

5) Murder Mystery (83 milijuna gledatelja)

Kad policajac iz New Yorka (Adam Sandler) napokon povede svoju suprugu (Jennifer Aniston) na davno obećano putovanje Europom, kreću problemi – na jahti ostarjelog milijardera Malcolma Quincea postaju glavni osumnjičenici u slučaju ubojstva.

4) 6 Underground (83 milijuna gedatelja)

Šest pojedinaca iz cijelog svijeta, od kojih je svaki stručnjak u svom poslu, izabrani su ne samo zbog svoje vještine, već i zbog jedinstvene želje da izbrišu svoju prošlost kako bi promijenili budućnost. Tim okuplja zagonetni vođa (Ryan Reynolds), čija je jedina životna misija osigurati da, iako se on i njegovi kolege operativci toga nikada neće sjećati, njihovi postupci to i učine.

3) Spenser Confidential (85 milijuna gledatelja)

Nakon ubojstva dvojice policajaca iz Bostona, bivši policajac Spenser (Mark Wahlberg) udružuje se sa svojim cimerom Hawkom (Winston Duke), kako bi u ovoj akcijskoj komediji pobijedio kriminalce.

2) Bird Box (89 milijuna gledatelja)

Kad tajanstvena sila desetkuje svjetsku populaciju, samo je jedno sigurno – ako je vidite, oduzimate si život. Suočena s nepoznatim, Malorie (Sandra Bullock) pronalazi ljubav, nadu i novi početak te mora pobjeći sa svoje dvoje djece niz opasnu rijeku na jedino mjesto koje jbi joj moglo pružiti utočište. Da bi preživjeli, morat će se upustiti u opasno dvodnevno putovanje povezanih očiju.

1) Extraction (99 milijuna gledatelja)

Tyler Rake (Chris Hemsworth) neustrašivi je plaćenik s crnog tržišta koji započinje najsmrtonosniju misiju u svojoj karijeri – angažiran je za spašavanje otetog sina poznatog kriminalca.

Adam SandlerBird BoxCharlize TheronEnola HolmesExtractionJennifer AnistonMillie Bobby BrownMurder Mysterynajgledaniji filmoviNetflixRobert de NiroRyan ReynoldsSandra BullockThe Irishman
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment