[VIDEO] Legendarna anegdota Josipe Lisac pretočena u najzabavniji ovoljetni hit “YSL”

Josipa Lisac svojedobno je ispričala anegdotu o "djevojci s pizzom", pritom ni ne sluteći da će ući u televizijsku analogiju, a puno godina kasnije doživjeti čak i - house remiks.

Davno gostovanje Josipe Lisac u emisiji “Latinica” već je godinama ultimativni viralni hit na YouTubeu – video nazvan “Pizza i smisao života” postao je s vremenom neizostavni dio domaće pop-kulture, kao, na kraju krajeva, i njegova protagonistica. Od danas se nalazi i u pjesmi “YSL” koju potpisuju Full Ferry i Bruns Lay i dio je njihova aktualnog albumu “House Vibra”.

“Imali smo internu foru u ekipi Josipina gostovanja u Latinici gdje priča priču o pizzi i smislu života pa sam odlučio napraviti edit za svoje DJ setove. Stvar je čuo Bruns Lay i predložio da ju zajedno završimo i tako je krenula ideja o albumu i našoj suradnji općenito”, rekao je Full Ferry o neobičnoj pjesmi koja je dobila i neobičan spot. Za režiju i animaciju zaslužni su Luka Tokić i Marta Bregeš, za montažu Luka Tokić, a producentica je Dora Prpić.

Electro dvojac tako je uglazbio poznatu priču u kojoj je glazbenica na primjeru situacije iz centra Zagreba pokušala ilustrirati stanje današnjeg društva. “Osamnaestogodišnja djevojka trči, želi što prije stići na tramvaj na Jelačić placu. U ruci nosi ogroman komad pizze i pritom jede. On joj je skoro ispao iz ruke, ali ona onako uspijeva spastii ga, ali joj je zato ispao komad rastopljene mozarelle koji se za njoj povlači u jednoj tankoj, svilenoj niti, skroz cijelom Gajevom se vuče za njom. Ona se u toj žurbi zaleti u jednog muškarca otprilike pedesetih godina, on sav onako oronuo, obrastao drži flašu pive u ruci i jedva stoji na nogama”, započela je svoju priču Josipa Lisac.

Duet kojeg niste očekivali: Svi pričaju o suradnji Leta 3 i Tereze Kesovije

“Kako se ona zaletjela u njega, tako on zapravo posrće, gotovo i pada, kad u tom trenutku izlazi jedna lijepa žena iz hotela Dubrovnik u skupocjenom krznenom kaputu i najnovijim čizmama marke YSL. On u tom sudaru prolijeva to pivo po njoj, razbija se flaša i ogromni komadi stakla frcaju na sve strane. Djevojka sva sretna, pojela je pizzu, onako se obrisala s rukavom od kaputa dobro usta i sva je sretna i u tom trenutku je došao i tramvaj”, ispričala je svojedobno Josipa Lisac i time dvadeset godina kasnije inspirirala pjesmu “YSL”.

Inače, Full Ferry je kao dio projekta Drop Dopers ostvario brojne zanimljive suradnje, a inozemni uspjeh postigao je s remixom pjesme Mariah Carey “Emotions” koji je uvršten na Billboardov popis najboljih ikad remixeva te pjesme. Producent i DJ Bruns Lay svoj je, pak, glazbeni put započeo u Engleskoj gdje je studirao i pronašao strast prema house glazbi. Nakon povratka u Hrvatsku, ostvario je suradnju s brojnim izvođačima, među kojima su Sara Renar i Nina Badrić.

Bruns LayFull FerryJosipa LisacLatinicaYSL
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment