[VIDEO] Emma Stone postaje “Cruella”: Pogledajte trailer novog Disneyeva spektakla

Kako je mlada zaljubljenica u modu postala okrutna ljubiteljica krzna, i to onog psećeg? Odgovori u obliku novog filma stižu 26. svibnja.

Tri mjeseca prije dolaska u kina (ili streaming servis Disney+, ovisno o situaciji u svibnju), svjetlo dana ugledao je prvi trailer filma “Cruella” s Emmom Stone u glavnoj ulozi. Režirao ga je Craig Gillespie, nominiran za Oscara zahvaljujući izvrsnom filmu “Ja, Tonya”, a film je baš poput dosadašnjih ekranizacija baziran na romanu “101 dalmatinac” iz 1956. godine.

Radnja “Cruelle” odvija se sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Londonu, a prati, dakako, bogatu modnu kreatoricu fasciniranu dlakom dalmatinera i nabrušenu na okrutnu misiju, izradu kaputa od njihove kože. I ova priča slijedi poznatu logiku – svi zločesti likovi i antijunaci nekoć su bili dobri, a novi Disneyev spektakl trebao bi nam objasniti kako je Cruella od zaljubljenice u modu postala izvor pseće patnje.

“Na samom početku sam shvatila da svijet vidim drukčije od ostalih. To nekima i nije najbolje sjelo. Ali ja nisam za svačiji ukus. Očito su se uvijek bojali da ću biti luđakinja”, kaže Cruella de Vill u novom traileru. U filmu joj se pridružuje i jaka glumačka postava koju predvodi Emma Thompson u ulozi Barunice von Hellman, vlasnice modne kuće koja zapošljava Cruellu.

Kako nadmašiti neponovljivu Glenn Close, koja je Cruellu utjelovila 1996. i 2000. godine? U tome bi Emmi Stone trebala pomoći sama Glenn, koja na filmu radi kao izvršna producentica (a fanovi se nadaju – i tumači manju ulogu, no to zasad nije potvrđeno). “Glenn Close je očito najbolja od najboljih. Naša priča dolazi prije njezine i vodi nas do vremena u kojem se Cruella potpuno ostvaruje”, rekla je Emma Stone o ulozi u filmu koji se reklamira kao svojevrsna punk-rock priča.

Disney je u jednoj franšizi već opravdao poznatu “zločinku” – Angelina Jolie sjajno je utjelovila “Gospodaricu zla”, odnosno, zlu vilu koja je začarala Trnoružicu te u dva visokobudžetna spektakla vjerno ilustrirala metamorfozu lika kojeg je neizdrživa patnja natjerala na zlo. Ipak, prvi trailer “Cruelle” neumorne je online komentatore zbog svoje estetike i dinamike puno više asocirao na još jednu sličnu priču, “Jokera” i briljantnog Joaquina Phoenixa koji je za tu ulogu nagrađen i Oscarom.

Craig GillespieCruellaDisneyEmma StoneEmma ThompsonGlenn Close
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment