Trebaju nam portali iz područja kulture?

Dolazi jesen, a onda će i zima. Svi ćemo puno više biti doma, odnosno u stanovima i uredima. Po  uredima će nas biti sve manje zbog ekonomske krize i otkaza. To je i dobro u neku ruku, mnogi su fizički atrofirali u tim uredima, vid im se pokvario o zurenja u kompjuterski ekran. U tom i jest stvar, previše buljenja u te izdrkane kompjutere.

Fejsbuk je isto teška kurčina, hrpa imbecila lijepi na wolove svoje kao uspjehe, gdje je tko što objavio, kome je spomenuto ime u imbecilnim novinama, najgori su oni idioti koji lijepe svoje šale i izljeve osjećaja ili dnevnih zapažanja ‘Skuhala sam si kavu, sad, uz vrući srk, gledam grane ispred prozora’. Dosta tamo i jedni drugima puše kurac, ogavno je to za gledat. Dobro kad si mlađi i to, ali kad netko napuni trideset i ima fejsbuk, tu već osjetiš da se radio o idiotu.

Najotužnije su na fejsbuku besposlene majke koje vješaju fotografije sinova i kćeri. A odmah iza njih su po bjednoći pisci i novinari.

U naslovu se postavilo pitanje trebaju li nam portali iz područja kulture. Tu isto moraš zurit u kompjuter što je odvratno, zato trebaju biti kraći tekstovi. Na papiru više ne možeš štampati, previše love, a i kome ćeš to prodat i gdje ćeš to uopće prodavat, možeš na Hreliću si napravit štand, što isto nije loša ideja. To ću možda uskoro i napravit. Napravit ću jeftini književni časopis, fotokopirat ga u 30 primjeraka i prodavat na Hrelji za 8 kuna, tamo isto dolaze intelektualci, svaku nedjelju viđam akademika Bratulića kako kao rovac kopa po buđavim knjigama.

A portali su ipak najdostupniji. Čak i ako si totalni pisac-klošar možeš besplatno nabavit neku staru kantu od laptopa, sjest pored zgrade neke firme i loviti preko njih besplatni Internet. To već radimo dvojica pjesnika i ja. Sjedimo na Cvjetnom svaki sa svojim laptopom i čitamo tekstove s portala posvećenih isključivo književnom stvaralaštvu.

Mi klošari s kantama od laptopa koji po gradu tražimo besplatni Internet da se priključimo imamo već i svoj naziv Frekvencionaši, što može značiti i to da smo ekipa na istoj frekvenciji, nešto smo kao suvremeni bitnici, i isto eksperimentiramo s raznim tabletama koje besplatno dobivamo preko besplatnog socijalnog na koje imaju pravo svi građani Hrvatske.

Željko Špoljar

FrekvencionašiŽeljko Špoljar
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment
  • Mirjana Anic-Havoic

    ….koliko su mediji u stanju odgovoriti na laičke I profesionalne interese?:- u prilog tomu – ja se skidam/ne kao Delimarica/….samo sa/za FB!

  • Mirjana Anic-Havoic

    ….koliko su mediji u stanju odgovoriti na laičke I profesionalne interese?:- u prilog tomu – ja se skidam/ne kao Delimarica/….samo sa/za FB!