Prijavi se za prestižnu rezidenciju za umjetnike u SAD-u

Jedan od najprestižnijih rezidencijalnih programa za umjetnike u sjevernoj Americi, Art Omi, postao je korak bliže i hrvatskim umjetnicima, povezivanjem tog programa sa splitskom Galerijom umjetnina. Do 31. siječnja 2017. godine profesionalni umjetnici svih generacija, medija i disciplina koji žive i rade u Hrvatskoj mogu se prijaviti za sudjelovanje na ovoj rezidenciji, a uz podršku Ministarstva kulture jedan će odabrani umjetnik moći provesti mjesec dana na Art Omiju.

Osim izvrsnih uvjeta za rad, odabrani će umjetnik u SAD putovati besplatno, a bit će mu dostupna i stipendija. Također, bit će mu (ili njoj) pokriveni i troškovi za umjetnički materijal.

Art Omi je smješten na prostranom imanju u državi New York, na kojemu su sudionicima programa omogućeni privilegirani uvjeti za rad. Besplatni su i svi obroci, koje umjetnicima pripremaju vrsni kuhari. Odlično poznavanje engleskog jezika je preduvjet sudjelovanja u programu. Ostale podatke o rezidenciji i prilikama koje nudi pročitajte na službenoj stranici http://artomi.org/art.

Na ovom linku nalaze se upute za prijavitelje. Datumi rezidencijalnog programa su četvrtak, 15.6.2017. – utorak, 11.7. 2017.

MR/Arteist

Art OmiGalerija umjetninaNatječajrezidencijalni boravak u SAD-u
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment