Nagradni petak: Darujemo vam ploču grupe pocket palma!

Album kojeg je pocket palma izdala 2019. godine i zaradila naklonost publike nedavno je izdan na vinilu i kazeti, a mi za vas imamo dobru staru ploču!

‘pocket palma’ je zagrebački synthwave duo kojeg čine Anja Papa i Luka Vidović. Njihov prvi album, istoimeni ‘pocket palma’, sastoji se od 11 pjesama kroz koje se provlače zanimljive tematike iz njihove prošlosti – mixtapeovi, preklopni mobiteli, školski plesovi, slomljena srca – ali i mnogi drugi motivi koji opisuju retrowave pokret – zalasci sunca, neonska svjetla, neizbježne palme, a sve to pakiraju u duboke metafore svojih svakodnevnih problema i uspjeha.

Za vas imamo jedan primjerak vinil izdanja! Pošaljite nam mail s naslovom PALMA na nagrade@arteist.hr, a mi ćemo slučajnim odabirom u četvrtak, 25. veljače izvući jednog dobitnika i objaviti ga na našoj Facebook stranici.

Nostalgija igra snažnu ulogu na cijelom albumu i povezuje pjesme tekstualno, ali i glazbeno. Upravo zato, album je u izdanju Aquarius Recordsa nedavno objavljen na vinilu i kazeti. No osim nostalgičnog zvuka, album je prožet i ponekad grubljim, a ponekad sladunjavim gitarskim dionicama za koje su zaslužni gitaristi Bruno Žabek i Toni Tkalec.

Foto: Benjamin Strike

“Glavni cilj je da se bavimo ovime što dulje je moguće. To naravno podrazumijeva i činjenicu da bismo jednom (uskoro) htjeli postati samoodrživi”, rekli su nam Anja i Luka u nedavnom intervjuu. “Teško je kad od glazbe ne možeš živjeti, a karijera ti ide u dobrom smjeru. To znači da zapravo moraš raditi dva posla. Jedan kojeg voliš i jedan koji ti plaća račune. Ljudi često podcjenjuju glazbu i glazbenike, uzimaju to zdravo za gotovo. Ne možemo riječima opisati koliko nam vremena ode na samo stvaranje glazbe, a koliko na samu promociju, izradu vizuala i spotova, probe s bendom, koncerte i sve ostalo što se veže za glazbenu industriju. Na kraju dana si iscrpljen, raspored ti je pretrpan, daješ sve od sebe, a opet imaš osjećaj kao da sve što radiš, radiš polovično jer se ne stigneš svemu posvetiti sto posto. Tako da da, jedan od glavnih ciljeva nam i je samoodrživost, kako bismo mogli što dulje raditi to što volimo”, priznaju članovi pocket palme.

Anja PapaAquarius RecordsLuka VidovićNagradni petakPocket Palma
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment