Nagradni petak: Arteist i Continental film vas vode na “Američki varalice”

Dobrodošli u arteistovu rubriku Nagradni petak u sklopu koje ćemo vas, naše vjerne čitatelje, svakog petka nagraditi pokojom knjigom ili kino ulaznicom. Ovoga puta u suradnji s Continental filmom vodimo vas na film Američki varalice

Film Američki varalice vodi se kao jedan od favorita u ovogodišnjoj utrci za nagradu Oscar s ukupno deset nominacija za zlatni kipić i 10 nominacija za BAFTA nagrade. I kritika i publika složili su se oko izrazito pozitivnih komentara na račun filma te su posebno istaknuli glumu američke miljenice Jennifer Lawrence i njezine kolegice Amy Adams. Na stranici Rotten Tomatoes ovaj je film postiigao “score” od čak 93% na temelju 240 kritika s prosječnom ocjenom od 8.2/10.

O filmu:

Priča smještena u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film Američki varalice priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper). DiMaso ih oboje gura u podzemni svijet Jerseyja prepunog mafije koji je opasan koliko i zavodljiv. Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši. Poput Russellovih prethodnih filmova (BoksačU dobru i zlu), film Američki varalice poigrava se sa žanrom hvatajući se na surove emocije i pitanja života i smrti.

U suradnji s Continental filmom čitatelje nagrađujemo s deset kinoulaznica (pet puta po dvije kino ulaznice) za Cineplexx kina u Zagrebu (Centar Kaptol, City Center one East) ili Splitu (City Center one). Sve što trebate napraviti jest u komentarima navesti naziv predstave koju su Čadež i Pavle Svirac išli pogledati u Splitskom HNK-u. (Uz ispravan odgovor navedite i u kojem biste od navedenih kino dvoraa voljeli pogledati film). Prvih pet komentatora koji ponude ispravan odgovor nagrađujemo s po dvije ulaznice za Američke varalice!

Nagradni petak
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment
 • Diana Noah

  Kontra progresa (Cineplexx Centar Kaptol) Hvala!!

 • Ana Marić

  Esteve Soler: Kontra progresa. Centar Kaptol. 🙂

 • Tata Tajo

  Kontra progresa… 🙂 cc one Split

 • arteist

  Tajo, Noah, Frana, Ana i Morana – karte vas čekaju na blagajnama odabranih kina. Uživajte u filmu!