Nostalgičari, pažnja: Legendarni holivudski kostimi i rekviziti na najvećoj online aukciji

Popis holivudskih rekvizita koji idu na aukciju predstavlja pravi mali filmski vremeplov, od uzbudljivih godina Alfreda Hitchcocka sve do najnovije uspješnice Quentina Tarantina.

Čak 850 legendarnih filmskih rekvizita i kostima bit će prodano na velikoj online aukciji krajem kolovoza, a procjenjuje se da bi zajedno mogli zaraditi više od šest milijuna dolara. Mnogi od njih već su godinama, čak i desetljećima u fokusu kolekcionara, a predviđene cijene pokazuju da kriza uzrokovana pandemijom još nije zahvatila gorljive fanove holivudske memorabilije.

Rekvizit za kojeg se očekuje da će postići najvišu cijenu je zvjezdani brod Nostromo iz filma “Alien” (1979.), a mogao bi biti prodan za 300 do 500 tisuća dolara. Slijedi ga kostim Dartha Vadera iz “Ratova zvijezda” (1977.), a očekuje se da će postići cijenu od 150 do 250 tisuća dolara. Pilotska kaciga koju je Tom Cruise nosio u filmu “Top Gun” (1986.) mogla bi, prenose američki mediji, postići cijenu od 50 do 70 tisuća dolara.

Na aukciji će se naći i žuti Cadillac kojeg je su Brad Pitt i Leonardo DiCaprio vozili u filmu “Bilo jednom u Hollywoodu” (2019.), a prema projekcijama, bit će prodan za 45 do 55 tisuća dolara. Kostim iz filma “O za osvetu” (2005.) trebao bi postići cijenu od 40 tisuća dolara, a tu je i odijelo koje je Al Pacino nosio u filmu “Kum 2” (1974.), a košta 20 tisuća dolara.

Među legendarnim “komadima Hollywooda” nalaze se i mač Robina Williamsa iz filma “Kapetan Kuka” (1991.), kamera kojom je Alfred Hitchcock snimao film “Vertigo” (1958.), jakna koju je Susan Sarandon nosila u klasiku “Thelma i Louise” (1991.), kostim Jennifer Lawrence iz “Igara gladi” (2012.) te boksačke rukavice koje je u filmu “Rocky” (1976.) nosio Sylvester Stallone.

Prodaju se i svemirsko odijelo Ryana Goslinga iz “Prvog čovjeka” (2018.), haljina Keire Knightley iz “Pirata s Kariba” (2003.) te odijelo Willa Ferrella iz komedije “Voditelj uzvraća udarac” (2004.).

“Nakon što smo godinama organizirali aukcije u Londonu, oduševljeni smo što dolazimo u Los Angeles. Publika diljem svijeta će nam se moći pridružiti na virtualnoj dražbi. Ove godine nudimo najuzbudljivije predmete dosad”, rekao je Brandon Alinger iz tvrtke Prop Store COO o aukciji koja će se održati 26. i 27. kolovoza.

Al PacinoAlfred HitchcockaukcijaBilo jednom u HollywooduIgre gladiJennifer LawrencePirati s KaribaSylvester StalloneThelma i LouiseWill Ferrell
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment