Znalci ili bleferi: Koliko dobro poznajete filmske devedesete?

Posljednje desetljeće prošlog stoljeća vrlo je bogato što se tiče filmske ponude, a da je kvaliteta pratila kvantitetu potvrđuje cijeli niz filmskih naslova koji se već danas, s odmakom od svega dvadesetak godina, smatraju pravim klasicima. S obzirom na to da Hrvatsku posljednjih godina lovi očita kvizaška groznica – bilo da mislimo na televizijske kvizove, bilo da se referiramo na sve širu i raznolikiju pub-kvizašku ponudu u gradovima diljem Hrvatske, a posebice, dakako, u Zagrebu – odlučili smo i mi u Arteistu malo se poigrati. Ovo što slijedi petnaest je pitanja koja će vam otkriti koliko ste upoznati s filmskim devedesetima. Nakon što odgovorite na posljednje pitanje otvorit će vam se vaš rezultat s povratnom informacijom. Ako biste voljeli rješavati kvizove na Arteistu, dajte nam nekakvu povratnu informaciju – imamo još puno, puno pitanja na lageru i jedva čekamo postaviti ih znatiželjnim očima i ušima. Nego, da ne duljimo previše – kviz!

1. U redateljskom stolcu sjedi David Fincher, godina je 1995., glavni antagonist jednostavno je nazvan John Doe, a nakon odjavne špice svima u glavi odzvanja rečenica "što je u kutiji". U kojem je kišovitom gradu smještena radnja ovog filma?
Correct!
Wrong!

-

2. Koji je glumac na dodjelama Oscara 1994. i 1995. godine dvaput zaredom kući pošao sa zlatnim kipićem za najbolju glavnu ulogu?
Correct!
Wrong!

-

3. Pakleni šund Quentina Tarantina film je koji ne treba posebno predstavljati. I dok mnogi znaju tko je režirao, tko glumi i kako se u Parizu zove Big Mac, možda manji broj filmofila zna da su Uma Thurman i John Travolta u ovoj poznatoj sceni plesali na... koju pjesmu?
Correct!
Wrong!

-

4. Koji je poznati filmski lik "proplivao kroz rijeku govna i izašao čist na drugoj strani"?
Correct!
Wrong!

-

5. U kojem je pensilvanijskom gradiću Bill Murray 1993. godine stalno proživljavao jedan te isti dan?
Correct!
Wrong!

-

6. Bez čijega književnog djela ne bi bilo ni Jurskog parka Stevena Spielberga?
Correct!
Wrong!

-

7. Iz kojeg smo filma izvukli ovaj pamtljivi citat?
Correct!
Wrong!

-

8. Koji je veliki horor majstor 1996. godine svijetu predstavio prvi dio serijala Vrisak?
Correct!
Wrong!

-

9. Kojoj je američkoj glumici sve do ovogodišnjeg nastupa u Tri plakata izvan grada najbolja uloga bila ona dobrodušne policajke u Fargu braće Coen?
Correct!
Wrong!

-

10. 10 razloga zašto te mrzim, simpatična romantična komedija s vrlo mlađahnim Julijom Stiles, Heathom Ledgerom i Josephom Gordonom-Levittom, ustvari je moderna adaptacija... kojeg velikog djela svjetske književnosti?
Correct!
Wrong!

-

11. U Maršalu Vinka Brešana, kako se prezivaju agenti koji na otočić dolaze istražiti kontroverzan slučaj povratka Tita?
Correct!
Wrong!

-

12. Terrence Malick je u sedamdesetima režirao hvaljene Pustaru i Nebeske dane, nakon čega je uzeo pauzu od puna dva desetljeća. S kojom se moćnom antiratnom pričom smještenom na pacifičko ratište vratio 1998. godine?
Correct!
Wrong!

-

13. Edward Norton bio je odličan u Generaciji X, baš kao i Tom Hanks u Spašavanju vojnika Ryana, ali na prvi dan proljeća 1999. godine Oscara za najbolju glavnu ulogu oteo im je...
Correct!
Wrong!

-

14. Koji ćemo glazbeni instrument uvijek povezivati s Asami Yamazaki, poremećenom ubojicom filma Audicija Takashija Miikea?
Correct!
Wrong!

-

15. Samo jedan od sljedećih citata pripada Eastwoodovom filmu Nepomirljivi, ostale smo izmislili. O kojem je citatu riječ?
Correct!
Wrong!

-

Share the quiz to show your results !


Just tell us who you are to view your results !

Znalci ili bleferi: Koliko dobro poznajete filmske devedesete? Odgovorili ste na %%score%% od %%total%% pitanja točno!

Share your results


Google+


10 razloga zašto te mrzim10 Things I Hate About YouAmerican History XAudicijaBeskonačni danBill Murraybraća CoenClint EastwoodDavid FincherEdward NortonFargoFrances McDormandGeneracija XGroundhog DayHeath LedgerIskupljenje u ShawshankuJoseph Gordon-LevittJulia StilesJurassic ParkJurski parkMaršalMatrixMichael CrichtonNepomirljiviPakleni šundPulp FictionQuentin TarantinoSaving Private RyanScreamSe7enSedamSpašavanje vojnika RyanaSteven SpielbergTakashi MiikeTanka crvena linijaTerrence MalickThe Shawshank RedemptionThe Thin Red LineThree Billboards Outside Ebbing MissouriTom HanksTri plakata izvan gradaUnforgivenVinko BrešanVrisakWes Craven
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment