Kolektart u Laubi: Poznati umjetnici i mlade kreativne snage na velikoj prodajnoj izložbi

Đuro Seder, TARWUK, Mane Mei i Hana Tintor neki su od umjetnika koji svoje radove sve do Božića izlažu i prodaju u zagrebačkoj Laubi.

Drugo izdanje izložbeno-prodajnog programa Kolektart održat će se u Laubi od 17. do 24. prosinca. Riječ je o prodajnoj izložbi svjetskih razmjera, kreiranoj za kolekcionare i osviještenu publiku istančana ukusa koja tijekom nadolazećih blagdana želi kupovati promišljeno, ulaganjem u umjetničke radove.

“Usprkos aktualnoj situaciji, Kuća za ljude i umjetnost nastavlja kreirati urbani i kulturni sadržaj nudeći pritom avangardnu i suvremenu umjetnost, Gorgonaše i novi val recentnih umjetnika mlađe generacije. Ove godine možete kupiti umjetninu kojom ćete oplemeniti životni ili pak radni prostor, inspirativan i ekskluzivan poklon za svoje poslovne partnere ili bližnje. Ako ste pak strastveni kolekcionar, Kolektart vam pruža idealnu priliku za jedinstveno iskustvo kupovine po svjetskim standardima s Laubinim jamstvom kvalitete”, poručuju iz Laube.

Posjetitelji će, među ostalim, imati priliku kupiti radove Brune Pogačnika i Ivane Vukšić koji čine umjetnički duo TARWUK. Nedavno su ostvarili međunarodni proboj izložbom u prestižnoj Martos Galeriji u New Yorku o kojoj je pisao i cijenjeni međunarodni časopis za suvremenu umjetnost Artforum. Tu su i radovi najmlađeg Gorgonaša Miljenka Horvata. Svojim osebujnim likovnim stvaralaštvom i pjesništvom, Miljenko je ostavio golemi trag u svijetu suvremene umjetnosti, a njegovi radovi i dalje plijene pozornost najšire publike.

Uz slavne Gorgonaše, na ovogodišnjem izdanju Kolektarta nalaze se i radovi multimedijalnog umjetnika Marka Tadića. Uz zapažene uspjehe koje je ostvario tijekom svog umjetničkog rada, Marko je, podsjećamo, 2017. godine predstavljao Hrvatsku na 57. Venecijanskom bijenalu. Radove izlaže i Đuro Seder, jedan od najvažnijih hrvatskih slikara suvremene umjetnosti.

U društvu Gorgonaša i cijenjenih suvremenih umjetnika, organizatori izdvajaju Alema Korkuta i njegovo impresivno likovno stvaralaštvo. Alem je jednom prilikom istaknuo kako je svijet pun čudesa koje želi razotkriti, pokušati ih oponašati i pokazati publici – na tom tragu su i njegovi najnoviji radove koje će predstaviti na ovogodišnjem Kolektartu. Na izložbu stižu i tri zlatne grafike Ivana Kožarića koje su ujedno i posljednji radovi koje je ostvario u ekskluzivnoj suradnji s Laubom.

Ako na ovoj slici ne vidite ni jednu kozu, nećete razumjeti Ivana Kožarića

Drugom izdanju Kolektarta pridružuju se još dva imena mlađe generacije – Mario Javoran i Damir Sobota. Javoran je nedavno dobio nagradu Grba Grada Zagreba za rad “Mediterraneo” napravljen tehnikom ugljen u olovci, a stvarao ga je čak punih godinu dana. S istim radom nedavno je ušao u veliko finale međunarodnog natječaja ARC Salon Competition u Americi, a na ovoj će se izložbi predstaviti s crtežima s motivima ljudskog tijela. Sobota se, pak, izložbom “Palindrom” etablirao u novu umjetničku nadu, a ove je godine dobio i prestižnu nagradu “Radoslav Putar” za likovno stvaralaštvo.

U svrhu razbijanja mita da je kupovina umjetničkih djela rezervirana samo za “odabrane”, Lauba se u ovom projektu okreće i brojnim mladim umjetnicima, kao što su Davor Dmitrović, Klasja Habjan, Nikica Jurković, Emanuela Lekić, Mislav Lešić, Mane Mei, Miron Milić, Klara Rusan, Hana Tintor i Dominik Vuković.

Bruno PogačnikDavor DmitrovićĐuro SederHana TintorIvan KožarićKlasja HabjanKolektartLaubaMane MeiMarko TadićNikica JurkovićTARWUK
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment