Knjiga “Negativan test – pozitivna sjećanja” donosi lijepe trenutke iz ružne godine

Za dašak pozitive u poplavi crnila pobrinuli su se školarci u suradnji s Hrvatskim školskim muzejom.

Nije sve tako crno – pa čak ni u pandemiji i potresu, poruka je upravo završenog projekta “2020. godina: Negativan test – pozitivna sjećanja” u organizaciji Hrvatskog školskog muzeja. Tisuće lijepih sjećanja, veselih trenutaka, pozitivnih doživljaja u školi i izvan nje, mnogo lijepih fotografija i raznih drugih materijala ostaju sačuvana za buduće generacije kao podsjetnik na jednu neobičnu godinu u kojoj je, poručuju iz HŠM-a, ipak bilo mjesta i za lijepe doživljaje.

Digitalnu knjigu “2020. godina: Negativan test – pozitivna sjećanja” prolistajte ovdje!

“Hrvatski školski muzej, jedini specijalizirani muzej za školstvo u našoj zemlji, osim školskih predmeta, ima zadatak čuvati i školske uspomene. Svi smo svjedočili jednoj neobičnoj godini koja će nam ostati u pamćenju. Pandemija koronavirusa, a na području Zagreba i okolice i snažan potres, utjecali su na naš svakodnevni život. Školski život iz učionica i škole preselio se u domove i na internet. Tijekom 2020. godine dogodile su se dvije školske godine gdje su učenici završavali jedan razred i njegovo drugo polugodište, a na jesen kretali u prvo polugodište novog razreda ili nove škole. Mnogo toga školski uobičajenog izostalo je pa tako nije uvijek bilo uobičajenog sjedenja u klupama, otvaranja zadanih stranica udžbenika ni pisanja testa iz nekog, možda, teškog predmeta. Nije bilo prilike veseliti se zvonu i najavi velikog odmora ni druženju s prijateljima na hodniku – po mnogima najvažnijem dijelu škole”, piše Marijana Bračić u predgovoru.

“Hrvatski školski muzej, u nastojanju da ostane povezan sa svojim najvjernijim i najbrojnijim posjetiteljima – učenicima i nastavnicima – pokrenuo je projekt „2020. godina: negativan test – pozitivna sjećanja“ i pozvao sve školarce i njihove nastavnike da sjećanja na lijepe trenutke i pozitivne doživljaje vezane uz školu, ma gdje ona bila, zapišu i pošalju nam kako bismo ih trajno sačuvali. Odaziv je bio veličanstven. Dobili smo oko 200 mailova škola te pojedinačnih mailova učenika i nastavnika iz cijele Hrvatske s tisućama lijepih sjećanja, veselih trenutaka, pozitivnih doživljaja u školi i izvan nje, mnogo lijepih fotografija i raznih drugih materijala. Sva ova sjećanja objedinili smo veselu i šarenu digitalnu knjigu koju ćemo sačuvati u našem muzeju za buduće generacije kao podsjetnik na jednu neobičnu godinu u kojoj je ipak bilo mjesta i za lijepe doživljaje. Knjigu lijepih sjećanja „2020. godina: negativan test – pozitivna sjećanja“ možete pronaći na mrežnim stanicama muzeja. Hrvatski školski muzej zahvaljuje svima na sudjelovanju u ovom projektu”, zaključuje Bračić.

U suradnji s Hrvatskim školskim muzejom, svakog vam tjedna donosimo zanimljive priče u sklopu našeg ŠKOLSKOG VREMEPLOVA. Pročitajte ih ovdje!

2020. godina: Negativan test – pozitivna sjećanjaHrvatski školski muzej
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment