Još samo dva dana do početka Festivala tolerancije!

Ovogodišnje izdanje Festivala tolerancije – 7. Festivala židovskog filma otvara se u nedjelju, 19. svibnja u 19.00 sati u kinu Europa, projekcijom filma Kad svane dan redatelja Gorana Paskaljevića.

Ova drama u srpsko-francusko-hrvatskoj koprodukciji koja govori o umirovljenom profesoru glazbe koji pod neobičnim okolnostima otkriva svoje pravo podrijetlo, bila je ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oscar te je dosad osvojila niz priznanja na festivalima diljem svijeta.

Film će domaćoj publici predstaviti autor Goran Paskaljević, renomirani srpski autor s bogatim filmskim opusom; dosad je snimio više od 30 dokumentarnih i kratkih filmova, kao i 16 cjelovečernjih igranih filmova koji su prikazani i nagrađivani na najprestižnijim svjetskim festivalima, dok ga je časopis Variety uvrstio među pet najboljih svjetskih redatelja u 2001. godini.

Pored njega, otvaranju i projekciji filma nazočit će i Mustafa Nadarević koji je u filmu ostvario naslovnu ulogu te hrvatski koproducent filma Damir Terešak.

Damir TerešakFestival židovskog filmaGoran PaskaljevićJewish film festivalJFFKad svane danMustafa Nadarević
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment