INteatar na INmusicu #13

festival u teatru, teatar u festivalu

Posjetitelji INmusica #13 i ove će godine imati priliku uz sjajni glazbeni program uživati u tri kazališne predstave na zagrebačkom Jarunu!

Trolist čine “Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere” (25.lipnja), “Münchhausen” (26. lipnja) i “Majstorska glumačka radionica” (27. lipnja).

“Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere” predstava je za koju je Paul Dewandra napisao tekst prema svjetskom bestselleru Johna Graya. Predstava Romana Šuškovića-Stipanovića prije svega zabavlja publiku, a zanimljiva je zbog duhovitih primjera iz svakodnevnog života u kojima se gledatelji vrlo lako mogu prepoznati.

U kontekstu laganih populističkih produkcija ova je predstava korektno napravljena i zabavna. Onima koji žele saznati zašto su žene poput vrtova i klasičnih pećnica, a muškarci poput dupina i let-lampi ova će predstava pružiti simpatična objašnjenja.

Ana Fazekaš, kazaliste.hr

“Münchhausen” u izvedbi Vilima Matule svojevrstan je klasik monodramske forme, monodrama nastaola prema knjizi Gottfrieda Augusta Bürgera, a govori o umijeću laganja. Matula će na daskama INteatra postati najveći svjetski lažljivac, barun Münchhausen, koji ističe kako zna jahati i konja i topovsku kuglu.

S druge strane stoji, primjerice performer Vili Matula, koji priznaje da Münchhausen ima pokoju scenu više ukoliko osjeća pravi odgovor publike, ali i koji jednako tako u intimističkoj Točki na posve drukčiji način komunicira samo zato da bi verbalizirao vlastite izvođačke i ljudske dvojbe.

Igor Ružić, Vijenac 386 (2009.)

“Majstorska glumačka radionica” monodrama je Zijaha Sokolovića u kojoj izaziva sve segmente glume i glumca te ih publici predstavlja na način na koji samo on to može. Zijah Sokolović je već oduševio publiku INmusica prijašnjih godina s predstavom “CABAres CABArei”.

Monologiziranje nije tek puko „uznemiravanje javnosti“ riječima, nego je puno više od provokacije, monolog je „dramska radnja u govoru“ – čega osim monodrame nije uskraćena ni monokomedija ili monosatira, samo je u njima „radnja u govoru“ komična ili satirična – koja jednako dopire do publike što je prepoznaje onako kako ju je akter odaslao.

Andrija Tunjić, Vijenac 545 (2015.)

INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine, uz podršku OTP banke Hrvatska koja omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. Fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po cijeni od 499 kuna moguće je uplatiti u preko stotinu poslovnica OTP banke diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb). Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 499 kuna (+troškovi transakcije), kao i dnevne ulaznice za INmusic festival #13 te sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije).

INmusicINteatarRoman Šušković-StipanovićVili MatulaZijah Sokolović
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment