Imaš kamion viška? Prodaj ga Maloj sceni, zaradi i oplemeni domaću kulturu!

“Ako posjedujete stariji kamion u voznom stanju koji se može otvarati s bočne strane, ili je otvoren pa bi se mogao pretvoriti u pozornicu – molimo da nam se javite!"

Kazalište na kamionu novi je projekt Male scene, a uključuje točno ono na što naziv i ukazuje, pokretnu pozornicu koja će, u namjeri da ispoštuje sve “novo normalno”, uskoro krenuti na put kroz Hrvatsku. Još samo da nađu kamion i priča može početi! Imaš možda?

Nakon više od stotinu online druženja, radionica i ostalih aktivnosti, u Maloj sceni su, kažu, shvatili da je opet došlo vrijeme za interakciju uživo. Iako je tehnologija pomogla i znatno doprinijela umjetnosti i zajedništvu u doba “novog normalnog”, jednako je tako dokazala da ništa ne može nadomjestiti živi susret živih ljudi koji dijele i zajedno stvaraju to posebno kolektivno iskustvo zvano kazalište. “Dugo smo razmišljali, pokušavali pronaći način kako da to ostvarimo, a zadržimo zdravlje i sigurnost svih na prvome mjestu. Ideja, koja je započela kao šala, sada je postala ozbiljnom”, kažu nam organizatori novog projekta Mala scena na kamionu.

“Pokretna pozornica koja putuje, od ulice do ulice, trga do trga, grada do grada, livade do livade. Kazalište na distanci, a opet – uživo i blisko. Vraćamo se na početke kazališta, kada su kazališne trupe u srednjem vijeku i renesansi putovale svojoj publici – dolazimo tamo gdje ste vi, gdje god može stati jedan manji kamion! Predstave će se moći gledati s prozora, balkona, iz sigurnosti doma. Odvojeni – a zajedno! Jedino što nam nedostaje za realizaciju jest – kamion!”, kažu u Maloj sceni te mole sve zainteresirane da im se jave i potencijalno ostvare biznis.

“Ako posjedujete stariji kamion koji vam više nije potreban, koji se može otvarati s bočne strane, ili je otvoren pa bi se mogao pretvoriti u pozornicu, a još je u voznom stanju – molimo da nam se javite na info@mala-scena.hr ili telefonski na 01/4683352 i pomognete nam u našoj želji da kazalište dovezemo djeci, mladima, ali i odraslima, diljem Hrvatske”, poručuju.

Inače, život Male scene započeo je 1986. godine, i to, kažu, život na kotačima od prvoga dana. “Igrali smo predstave diljem Hrvatske vozeći sve što nam je trebalo na fićeku i stojadinu. 1989. došli smo u naš prostor na Medveščaku, izgradili pravo kazalište, ali smo i dalje bili na putu. U Njemačkoj smo nabavili stari kombi kojim se nekada koristila vojska i njime proputovali pola Europe i Hrvatske. Godine 1995. kazalište Mala scena premijerno je izvelo predstavu Baršunasti zečić koja se izvodila u autobusu, daru naših kolega iz Nizozemske, koji je oduševljavao publiku gdje god bi se parkirao. U 2020. imali smo Malu scenu online i na taj način došli ne samo do svih gradova u Hrvatskoj već smo bili u domovima djece od Laslova do Dubaia, Kanade, Nizozemske… Godine 2021. nastavljamo naše putovanje, doslovno, i dovodimo vam – Kazalište na kamionu”, poručuju iz kazališta Mala scena.

kamionMala scenaMala scena na kamionu
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment