HNK Zagreb traži novi dramski tekst – nagrada 50 000 kuna

It's only words...unless they're true. (David Mamet)

Edit: Natječaj je zbog iznimnih okolnosti produžen do 15. svibnja 2020!

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zadnji put je organizirao natječaj za dramski tekst 1969. godine, a intendantica Dubravka Vrgoč nada se da će ovakva vrsta natječaja postati tradicija HNK u Zagrebu. Pobjednički tekst otkupit će se za pedeset tisuća kuna, rok za predaju teksta je 1. travnja 2020. godine. Taj iznos obuhvaća i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje pobjedničkog teksta tijekom sezone 2020/2021. godine u produkciji HNK u Zagrebu.  Najbolji tekst odabrat će ocjenjivački sud Drame HNK u Zagrebu u sastavu – Dubravka Vrgoč, Ivica Buljan i Mirna Rustemović.

Dramski tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije izveden, objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor može se prijaviti s jednim dramskim tekstom.

Na adresu HNK u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 15, 10 000 Zagreb) potrebno je dostaviti dva ispisana primjerka teksta s naznakom za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta. U omotnici s primjercima teksta potrebno je dostaviti i pune podatke o autoru (puno ime i prezime, adresu, broj telefona). Tekst je potrebno poslati i na e-adresu drama@hnk.hr s naznakom za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta.

Usudila bi se reći da smo vratili publiku u kazalište upravo preko suvremenih dramskih tekstova. Čini mi se važnim, pozvati naše dramske pisce da napišu komad koji će biti izveden na našoj  pozornici te očekujemo velik odaziv, rekla je Vrgoč.

Više informacija potražite ovdje.

Marin Raster

Dubravka VrgočHNK ZagrebIvica BuljanMirna RustemovićNtaječaj za novi dramski tekst
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment