Pijani Djed Mraz i kuhano vino iz osamdesetih: Advent u muzeju donosi popuste i poklone

Guranje u redu za kobasice ove je godine zabranjeno, ali to ne znači da su (mala) blagdanska druženja po gradu potpuno propala - pet zagrebačkih muzeja udružilo se u adventsku priču koja uključuje popuste, iznenađenja i priliku da blagdansko ozračje doživite i u "novom normalnom".

“Živimo u uvjetima koji nam uskraćuju mnoge radosti, između ostalih i adventske, kojima se veselimo cijelu godinu. Svi se pokušavamo prilagoditi tako da uz maksimalnu sigurnost ipak doživimo i poneko zadovoljstvo”, poručuju organizatori projekta Advent u muzeju, točnije, suradnje pet zagrebačkih muzeja koji su se u ovim izazovnim vremenima udružili u božićno-muzejsku priču.

“Ukoliko tijekom prosinca posjetite najmanje tri od pet navedenih muzeja, imat ćete mogućnost  osvojiti jedan od tri poklon paketa prepuna iznenađenja – probranih suvenira iz svih pet muzeja te  ponekim dodatkom”, najavljuju organizatori.

Muzej prekinutih veza možete posjetiti svaki dan u vremenu od 10 do 21 sat, uživajući u popustu na cijene svih kategorija ulaznica i sve suvenire. Prostor muzeja odiše duhom Svjetlosti Adventa u okviru projekta ostvarenog u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, na temu Put oko svijeta. Zagrebački ugostitelji pripremaju program pod nazivom “Žićbo”, kako bi, kažu, “barem u maloj mjeri osjetili ugođaj slavnog zagrebačkog adventa kojeg smo se, ove godine, odgovorno odrekli”.

Muzej čokolade Zagreb ovog Adventa posjetiteljima nudi poseban ugođaj i toplinu božićne priče. Uz intrigantnu i sveobuhvatnu priču o povijesti čokolade te njezinom kulturološkom značaju, nudi i degustaciju vrhunskih belgijskih čokolada kao i vođene ture utorkom i subotom. Za najmlađe i sve one koji se tako osjećaju vikendom je organizirano druženje s Djedom Božićnjakom.

Muzej iluzija Zagreb će tijekom prosinca blagdanski ugođaj obogatiti nastupima iluzionista, organiziranim posjetama Djeda Božićnjaka koji će najmlađim posjetiteljima dijeliti bombone, a odrasle posjetitelje će tijekom vikenda počastiti kavama, cappuccinom i energetskim čajevima.

Muzej Zagreb ’80 će svojim posjetiteljima, uz ulaznice s popustom priuštiti kompletan blagdanski ugođaj iz osamdesetih godina prošlog stoljeća u autentičnom interijeru i sa šalicom vina kuhanog po ondašnjoj recepturi.

Muzej Mamurluka, pak, priprema izložbu adventskih pića iz cijelog svijeta. Iako je u doba korone putovanje strogo zabranjeno, prilika za putovanje kroz okuse, očito, i dalje postoji – od sunčanih Kariba i njihovog Sorrel puncha do tradicionalnog Glögga iz hladne Norveške. S obzirom na to da je Muzej Mamurluka jedinstven u svijetu, pripremio je i jedinstvenog Djeda Mraza. Nakon napornog radnog tjedna i dostave darova, “pijani” Djed Mraz  (Bad Santa) će navratiti u muzej i tijekom prosinca te dijeliti darove svim posjetiteljima. “Djed obožava rakiju pa mu nemojte zamjeriti”, poručuju organizatori.

Advent u muzejuMuzej čokolade ZagrebMuzej iluzija ZagrebMuzej MamurlukaMuzej prekinutih vezaMuzej Zagreb '80
Imate mišljenje? Iskažite ga! (0)
Add Comment