Ako vam je kreativnost u izolaciji pred eksplozijom, za vas je #kucniperformans

Milijana Babić, Bruno Isaković i drugi suvremeni hrvatski umjetnici zanimljivim natječajem u zabrinutom narodu žele probuditi kreativnost i kvalitetno nam skratiti dane izolacije.

Udruga Domino iz Zagreba pokrenula je ovih dana umjetničku inicijativu kojoj je cilj potaknuti drukčije doživljavanje izolacije, ali i vlastitog životnog prostora. Na njihovim društvenim mrežama svakodnevno se objavljuju upute za izvedbu performansa prema recepturi renomiranih umjetnika, a sve što zainteresirani moraju imati su vrijeme, strpljenje i kreativnost.

“Kućni performansi su serija umjetničkih uputa za izvođenje performansa u kojima svi možemo sudjelovati od kuće. Program koji u ovom prvom trenu okuplja šest umjetnica i umjetnika prilagodba je promišljanja o tome što performans jest i može biti u ovom vremenu koje stvara nova značenja izvedbe uživo te sudjelovanja i konzumiranja arta”, rekao je umjetnički voditelj udruge Zvonimir Dobrović i pozvao da svoje uratke objavljuju na društvenim mrežama uz oznaku #kucniperformans.

Jednu od ideja za kvalitetno kraćenje dana u izolacijiu ponudio je i plesač Bruno Isaković, čiji se performans zove “U iščekivanju kraja”, a fokus stavlja na neizvjesnost trenutne situacije. “Osuđeni smo na svoja 4 zida i nemilosrdno razdvojeni. No, ono što nas sve trenutno povezuje je iščekivanje kraja. S obzirom na okolnosti koje nikome nisu pale niti na kraj pameti i gdje smo svi izvukli kraći kraj, pozivam vas da idemo do kraja, metaforično stanemo na kraj toj priči te spojimo kraj sa krajem”, poručuje Isaković u novom performansu.

Dorijan Klarić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More