Potvrđeno: U nadolazećem nastavku “Matrixa” nećemo gledati Agenta Smitha, otkriveno i zašto

Hugo Weaving kao Agent Smith izostao je s popisa glumaca filma The Matrix 4, a ta promjena nije prošla nezapaženo medu ljubiteljima ove filmske franšize.

The Matrix 4: Hugo Weaving objasnio zašto neće reprizirati ulogu agenta Smitha

Kada je prije godinu dana najavljeno da će u skorijoj budućnosti svjetlo dana ugledati četvrti nastavak popularne SF trilogije The Matrix, obožavatelji franšize željno su iščekivali informacije o radnji, datumu izlaska i glumačkoj postavi. Pa podsjetimo, u redateljskoj će stolici ovoga puta Lana Wachowski sjediti bez svoje sestre Lilly, a na scenariju je radila zajedno s bosansko-američkim književnikom Aleksandrom Hemonom (Nowhere Man, The Lazarus Project) i britanskim piscem Davidom Mitchellom (Cloud Atlas, Ghostwritten), dvojcem s kojim je prethodno napisala dvosatno finale svoje prerano otkazane serije Sense8. Snimanje filma započelo je u San Franciscu 4. veljače ove godine pod kodnim imenom Project Ice Cream, no zaustavljeno je nešto više od mjesec dana kasnije uslijed, pogađate, pandemije koronavirusa.

I dok su se Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss očekivano vratili reprizirati uloge Nea i Trinity koje su ih i proslavile, na popisu glumaca nije neprimijećen ostao izostanak Huga Weavinga kao agenta Smitha. U razgovoru s portalom Collider, Weaving se sa žaljenjem osvrnuo na okolnosti koje su dovele do toga da jednog od omiljenih filmskih negativaca nećemo imati prilike gledati u najnovijem nastavku:

“Lana je silno htjela da budem dio četvrtog dijela. I ja sam to stvarno htio jer su mi svi jako dragi. Izvorno sam bio suzdržan pri pomisli na to da se ponovno vratim Matrix franšizi nakon što sam već snimio tri nastavka, no onda sam pročitao scenarij, a moj je agent dobio ponudu. Odmah sam je prihvatio i onda smo ušli u pregovore. U to vrijeme radio sam na jednoj predstavi, ali pregovarali smo o datumima snimanja kako bih mogao raditi i na jednom i na drugom. I onda je Lana odlučila da ne želi mijenjati datume snimanja, tako da sam ja otpao. To je, ukratko, ono što se dogodilo.“

No, usprkos bezuspješnim pregovorima, Weaving gaji prekrasne uspomene sa dosadašnjih snimanja i premda smatra da je šteta što nema priliku ponovno raditi s dobro mu poznatom filmskom ekipom, tvrdi da se pomirio s tom činjenicom.

Sa snimanjem se nastavilo 16. kolovoza u Berlinu, gdje je Weaving radio na filmovima V for Vendetta i Cloud Atlas sa sestrama Wachowski. The Matrix 4 trebao bi stići u kino dvorane 1. travnja 2022., skoro devetnaest godina nakon premijere trećeg nastavka The Matrix Revolutions.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More